Overslaan en naar de inhoud gaan

De opkomst van de Retromarketing

Geheel los van elkaar kwam ik de afgelopen weken in aanraking met twee note-producten die de modernste technologie koppelen aan misschien…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Geheel los van elkaar kwam ik de afgelopen weken in aanraking met twee note-producten die de modernste technologie koppelen aan misschien wel eens van de oudste menselijke communicatietechnieken: het krabbelen van handgeschreven aantekeningen. Gebeurde dat ooit op rotswanden en kleitabletten, inmiddels zijn we natuurlijk veel verder. Met de komst van de computer en de toetsenborden leek het handschrift ten dode opgeschreven. Mijn eigen handschrift zie ik zienderogen onleesbaarder worden, en ook dat van mijn zestienjarige zoon zal de schoonschrift-prijs niet krijgen. Ik denk dat niemand onder de veertig überhaupt weet wat het is, ... Toch denken retromarketeers daar blijkbaar anders over.

related partner content for mobile comes here

Zo verwacht Samsung met zijn een markt aangeboord te hebben voor mensen die liever iets met een klein stilo'tje op een scherm krabbelen, dan dat ze dat intikken, of op papier krabbelen. Toegegeven, het werkt snel, is erg intuïtief, weet letters goed te herkennen en kan daadwerkelijk aantekeningen goed opslaan. Maar voor wie is het bedoeld? Samsung promoot het toestel met de slogan 'Be Creative' () en dat zul je inderdaad moeten zijn, want het is toch bewerkelijker dan gewoon doorgaan met de manier van werken die je inmiddels al jarenlang beheerst, namelijk het direct intikken in je toestel, of op een papiertje krabbelen en dan iets intikken in je systeem, een foto maken van je aantekening, of even iets inspreken. Ik heb er even mee gespeeld en ben toen weer teruggegaan naar de 'normale' functies. Prima functionaliteit die notes, maar niet voor mij.

Dat je iets op papier wilt krabbelen en dat dan digitaal zou wil inlezen dat hebben ze dan bij en Moleskine weer goed begrepen. Voor, leverancier van stijlvolle papieren notitieboekjes, is het een soort vlucht naar voren. Voordat iedereen alleen nog maar digitaal aantekeningen maakt komen zij nu met een soort hybride variant. Moleskine en Evernote introduceerden het Evernote Smart Notebook. "Een speciaal notitieboek waarmee creatieve ideeën op papier direct kunnen worden gedigitaliseerd en gesynchroniseerd met de populaire Evernote app. Door simpelweg een foto te maken van handgeschreven woorden en schetsen die zijn gemaakt in het Evernote Smart Notebook, worden deze direct getransformeerd in herinneringen die gedeeld kunnen worden en doorzoekbaar zijn."
Een beetje een monsterverbond, deze samenwerking en als je het mij vraagt, ook wel wat ingewikkeld, met gebruik van speciale paginastijlen en stickers.

En dat dus allemaal om het gebruik van de nieuwste techniek te stimuleren door ook de 'oude manier van werken' nog helemaal mogelijk te maken.
In computertermen heette dat ooit 'backwards compatible'; een nieuwe software versie moest ook alle onderdelen van eerdere versies ondersteunen.

En nu ondersteunen hypermoderne cloud-oplossingen dus weer handgeschreven tekstjes. Een beetje alsof je PC ook weer VHS-banden kan lezen. Ik ben benieuwd of er zometeen ook nog een app komt voor de fax... Hoe retro kan het worden?

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in