Overslaan en naar de inhoud gaan

Sony Ericsson ontdekt dat mannen dichter bij hun gevoel staan dan vrouwen

Sony Ericsson lanceerde vandaag voor de pers wat nieuwe toestellen: nog-meer-megapixels-telefooncamera's en…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Om toch nog wat free publicity te scoren, werd er ook een onderzoek gepresenteerd.

En Sony Ericsson ontdekt dat mannen dus dichter bij hun gevoel staan dan vrouwen. Ok, dat lezen we graag.

Hierbij het bericht:

'Muziek mag dan de taal van de liefde zijn, recent onderzoek wijst uit dat verschillende muziekgenres zeer uiteenlopende effecten hebben op mannen en vrouwen.

Nieuw biologisch onderzoek van de psycholoog David Moxon, dat werd uitgevoerd ter gelegenheid van de lancering van de W350i, de nieuwste Walkman telefoon van Sony Ericsson, heeft aangetoond dat wat muziek betreft mannen veel gevoeliger zijn dan vrouwen.

Ze vertonen niet alleen de grootste fysieke veranderingen in reactie op muziek, maar ze staan ook dichter bij hun gevoel.

Mannen kunnen veel beter bepalen welke muziekgenres hen fysiek zullen beïnvloeden en zijn zich meer bewust van hoe ze zich door verschillende geluiden zullen voelen.

Mannen raakten het meest opgewonden van korte stukjes Britse soul: de zijdezachte stemmen van de soulartiesten vervulden de mannen met hartstocht.

Estlandse rock (33 procent), Letse pop (67 procent) en Duitse hiphop (76 procent) verhogen echter ook de testosteronspiegel en zijn de ideale zinnenprikkelende muzieksoorten: je reinste muzikale afrodisiacum dus.

Vrouwen, die zich minder bewust zijn van het effect van hun muzikale voorkeur op hun lichaam, raakten het meest opgewonden van pikante Spaanse Latin.

Het sekseverschil kwam naar voren tijdens het onderzoek naar 'Sound Snacking': het luisteren naar korte stukjes muziek in plaats van naar volledige liedjes.

Drukke Europese jongeren (18-24 jaar) doen massaal aan Sound Snacking: in Nederland luistert van de muziekfans enkel een deel van een nummer en skipt dan door naar het volgende nummer.

Onderzoek lichamelijk versus mentaal

Psycholoog David Moxon: "Er is maar weinig onderzoek gedaan naar het effect van muziek op de fysiologie vergeleken met de effecten ervan op de stemming. Deze resultaten van Sony Ericsson vormen een belangrijke bijdrage op dit terrein.

Wat misschien nog het meest verrassend was, was het feit dat zulke korte 'shots' muziek onze fysiologie kunnen veranderen, en het feit dat we in het algemeen slecht kunnen beoordelen welke effecten verschillende soorten muziek biologisch gezien op ons hebben."

Harold de Kort, Communicatie Manager bij Sony Ericsson Benelux: 'We weten dat het luistergedrag van onze jongere klanten naar muziek voortdurend verandert. We wilden meer te weten komen over hoe ze precies naar hun playlists luisteren en hoe hun muziekkeuze hen zowel fysiek als emotioneel beïnvloedt.
Hierdoor kunnen we onze producten voortdurend afstemmen op hun behoeften'.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in