Is verantwoord en ultiem genieten samen mogelijk?


Dit zou betekenen dat het product (ijs) dat bijna helemaal bovenin de indulgence pyramid staat er nu ook aan gaat geloven. Minder calorien, verantwoord gebruik en dus minder kilo's op de heupen.
IJs heeft namelijk een enorme hoeveelheid vet in zich. En vet maakt dat voeding lekker is. Het bedrijf claimt dat de smaak niet wordt aangetast. Een gouden ontwikkeling dus.
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijSenior communicatieadviseur
Gemeente DelftTeamleider Online
AVROTROSEchter hoe moet je iets dergelijks nu vertellen aan een consument die op een heet strand ligt, eindelijk een verdiende week vakantie heeft waarin alle remmen los gaan qua voeding?
Light ijs in Nederland loopt niet echt goed. Reden is dat consumenten voor zich zelf even toestaan dat ze niet op de calorien letten. Dus in een verwenmoment zeggen dat het minder lekker is, is misschien niet de juiste weg. Light staat overigens in veel categorien voor minder lekker / mindere smaak. Dus light is geen optie.
Ik wacht de introductie door Unilever of Nestle met spanning af.
Rest van het persbericht:
Volgens R&D manager Gerhard de Ruiter gaat om het om een significante verlaging zonder dat smaak wordt aangetast. Verzadigd vet maakt circa 70 procent uit van alle vetten in op boter gebaseerd consumptie-ijs, in cocosolie neemt het zelfs 90 procent in beslag. De meeste ijsproducten in Europa zijn gebaseerd op cocosolie.
De Ruiter verklaart dat Unimills nu met de grote ijsproducenten ? Nestlé en Unimills' voormalige eigenaar Unilever ? gaat praten. De halffabrikaten, die al een productietest succesvol hebben ondergaan, zijn verkrijgbaar in september.
Qua vetgehalte hebben ijsproducenten de laatste jaren al een belangrijke stap voorwaarts gezet door het te verlagen van 12 tot 8 procent gemiddeld. Verzadigd vet is volgens de WHO-richtlijnen een ingrediënt waar de consumptie van omlaag kan.
bron: www.evmi.nl
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid