Overslaan en naar de inhoud gaan

Is verantwoord en ultiem genieten samen mogelijk?

Het Nederlandse Unimills heeft een manier gevonden om het verzadigd vetgehalte in cocosolie en boter in consumptie-ijs te verlagen.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dit zou betekenen dat het product (ijs) dat bijna helemaal bovenin de indulgence pyramid staat er nu ook aan gaat geloven. Minder calorien, verantwoord gebruik en dus minder kilo's op de heupen.

related partner content for mobile comes here

IJs heeft namelijk een enorme hoeveelheid vet in zich. En vet maakt dat voeding lekker is. Het bedrijf claimt dat de smaak niet wordt aangetast. Een gouden ontwikkeling dus.

Echter hoe moet je iets dergelijks nu vertellen aan een consument die op een heet strand ligt, eindelijk een verdiende week vakantie heeft waarin alle remmen los gaan qua voeding?

Light ijs in Nederland loopt niet echt goed. Reden is dat consumenten voor zich zelf even toestaan dat ze niet op de calorien letten. Dus in een verwenmoment zeggen dat het minder lekker is, is misschien niet de juiste weg. Light staat overigens in veel categorien voor minder lekker / mindere smaak. Dus light is geen optie.

Ik wacht de introductie door Unilever of Nestle met spanning af.

Rest van het persbericht:

Volgens R&D manager Gerhard de Ruiter gaat om het om een significante verlaging zonder dat smaak wordt aangetast. Verzadigd vet maakt circa 70 procent uit van alle vetten in op boter gebaseerd consumptie-ijs, in cocosolie neemt het zelfs 90 procent in beslag. De meeste ijsproducten in Europa zijn gebaseerd op cocosolie.

De Ruiter verklaart dat Unimills nu met de grote ijsproducenten ? Nestlé en Unimills' voormalige eigenaar Unilever ? gaat praten. De halffabrikaten, die al een productietest succesvol hebben ondergaan, zijn verkrijgbaar in september.

Qua vetgehalte hebben ijsproducenten de laatste jaren al een belangrijke stap voorwaarts gezet door het te verlagen van 12 tot 8 procent gemiddeld. Verzadigd vet is volgens de WHO-richtlijnen een ingrediënt waar de consumptie van omlaag kan.

bron: www.evmi.nl

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in