Overslaan en naar de inhoud gaan

Mensen vertrouwen elkaar het meest

Mensen vinden vrienden, kennissen en collega's de meest geloofwaardige bron van informatie gezien. Lokale beroemdheden en politici scoren…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Mensen vinden vrienden, kennissen en collega's de meest geloofwaardige bron van informatie gezien. Lokale beroemdheden en politici scoren het laagst, blijkt uit een marktonderzoek uitgevoerd door . in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

related partner content for mobile comes here

Op de tweede plaats komen dokters en specialisten. Pas daarna komen academici, werknemers van bedrijven en financiële analisten.

Achteraan in het rijtje staan lokale beroemdheden, politici en internationale sterren. Vier tot zeven procent vindt deze groepen betrouwbare bronnen van informatie. Opvallend, vindt Insites Consulting, is dat slechts elf procent sportpersoonlijkheden als geloofwaardig evalueert.

Meer dan de helft van de mensen (58 procent) vindt internet de betrouwbaarste bron van informatie. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk kranten (17 procent) en televisie (13 procent). Op het internet lezen zeven van de tien mensen commentaren op websites over producten en merken.

De conclusie die het onderzoekbureau trekt, is er een die we al vaker zijn tegengekomen: 'Gezien de grote geloofwaardigheid die we aan elkaars mening hechten, is de feedback die te lezen staat op websites over producten en merken een enorme beïnvloeder van aankoopbeslissingen geworden. Zelfs al kennen we die mensen niet persoonlijk, toch houden we rekening met veel van deze online recensies geschreven door andere surfers.'

In totaal deden 900 consumenten en 250 marketeers mee aan dit online onderzoek, verdeeld over België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in