
De bezoekers worden verleid te klikken op een filmpje dat lijkt te draaien om een striptease, maar al snel de keerzijde van prostitutie laat zien.
M. hoopt klanten van prostituees te wijzen op signalen van dwangarbeid (angst, blauwe plekken en geen werkplezier) en hen te bewegen melding te maken als ze het vermoeden hebben van gedwongen prostitutie.
Vacatures
Event Manager
Stichting Anne-BoCommunicatiemedewerker studentenwerving en -voorlichting
TU DelftClient Services Director - Media
ScheepensOok in 2006 en 2008 richtte M. zich samen met politie en justitie op prostitueebezoekers. Destijds voornamelijk via posters en advertenties. Die campagnes bleken succesvol. In 2006 leverde de campagne 120 meldingen op, in 2008 147. Het aantal slachtoffers van mensenhandel neemt nog steeds toe. Daarom besloten de partijen de campagne dit jaar nieuw leven in te blazen.
Naast het filmpje omvat de nieuwe aanpak ook een training voor hulpverleners, waarin hen wordt geleerd de signalen van gedwongen prostitutie te herkennen.
Guus Wesselink, directeur van M., verwacht dat de vernieuwde campagne het succes van de vorige edities overtreft. “We zijn nu expliciet aanwezig op de meestgebruikte websites voor prostitueebezoekers. Daar zit onze doelgroep.” (ANP)
Bekijk het campagnefilmpje:
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee