Douwe Egberts sponsort Rijksmuseum met nieuwe blend
‘D.E Dutch Master Blend Rijksmuseum’ wordt geschonken in het nieuwe museumcafe.
Maar Douwe Egberts betaalde ook voor de restauratie van het ‘tuinhuis’ in de Rijksmuseumtuinen.
Vacatures
Senior communicatie adviseur / Woordvoerder
Ministerie van Klimaat en Groene GroeiContentredacteur
Provincie UtrechtConcern communicatieadviseur
Gemeente AltenaHet tuinhuisje wordt een uitgiftepunt voor o.a. koffie en thee, na de heropening van het museum op 13 april.
Speciaal voor de bekendmaking werd het Rijksmuseum even geopend voor journalisten. Via het zwaar bewaakte depot (deze dagen worden er 200 schilderijen per dag opgehangen, om op tijd klaar te kunnen zijn voor de opening in april...) werden ze naar het museumcafe geleid, waar ze de nieuwe blend mochten proeven.
Voor de nieuwe koffieblend ging Douwe Egberts op zoek naar oude koffiesmaken, en vond die in koffiebonen uit Ethiopië en Sumatra. Twee landen waar koffie in de Gouden Eeuw (om precies te zijn zo’n 30 jaar voordat Egbert Douwe zijn koffiewinkel begon in Joure, in 1753) met name vandaan kwam en waar de basis is gelegd voor de Nederlandse koffiecultuur.
De koffiebonen in deze blend worden apart gebrand. Normaal worden de koffiebonen voor 1 blend gezamenlijk gebrand.
Wim Pijbes (foto rechts), hoofddirecteur Rijksmuseum, vertelde: ‘D.E en Rijksmuseum zijn warme merken met een echte Hollandse signatuur. Het museum van Nederland schenkt Douwe Egberts koffie!’
Wouter Fijnaut, regional vice president expansion markets (waaronder Nederland) D.E Professional, mocht daarna: “De rijke werelden van koffie én kunst komen samen in een mooie samenwerking. Douwe Egberts en Rijksmuseum weten mensen een bijzondere ervaring te bieden. Beide zijn sterke Nederlandse merken met een internationale uitstraling.’
De ‘D.E Dutch Master Blend Rijksmuseum’ is op termijn tevens te koop in de museumwinkel en in de D.E Cafés. Douwe Egberts belooft ieder jaar een nieuwe exclusieve koffieblend ontwikkelen voor het Rijksmuseum.
Er wordt ook thee geschonken in het Rijksmuseum, om precies te zijn de piramidezakjes PickWick Leafs. In drie smaken. Overigens: als je na 13 april een kopje koffie wilt drinken in het museumcafe, dan kan dat zonder een kaartje te hoeven kopen: het cafe is vrij toegankelijk. Net als de museumwinkel.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid