Overslaan en naar de inhoud gaan

Me, myself and other startups

Een ongeschreven wet op Molblog: niet over jezelf bloggen. Maar wat nu als er op andere blogs wel over je werk wordt gesproken? Twijfel,…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Een ongeschreven wet op Molblog: niet over jezelf bloggen. Maar wat nu als er op over je werk wordt gesproken? Twijfel, dilemma, wik en weeg - en dan ga ik het toch maar doen. Vooral omdat ik een aantal leringen heb - en dáár kunnen anderen wellicht weer hun voordeel mee doen.

related partner content for mobile comes here

Startups
Wat is het geval? riep op om "7 Days in the life of a startup" in een soort videodagboek via bij te houden. Beloning: gratis toegang voor . "Leuk", dachten velen vast, "Pff, video is lastig" dachten er vast ook een hoop en "Ach wat, ik doe het gewoon" dachten er een handvol.

Guess what, ik zat bij die laatste groep, want ik loop al tijden met een . Helaas: te weinig tijd om er serieus werk van te maken. Jammer. En zo gaat dat waarschijnlijk bij het gros van de (goede) ideeen. Door die Beerandinnovation-oproep heb ik me afgelopen week weer even echt startup gevoeld. En dan bekijk je de wereld net iets anders dan anders.

Eday
Afgelopen donderdag () bijvoorbeeld was ik op . Bij een presentatie van miljardenbedrijf Procter&Gamble bedacht ik me dat dat ook ooit een startup was. Hoopgevend toch?

Open up was het thema van Eday: laat anderen van buiten af met je meedenken. Goed idee natuurlijk, maar de angst om je ruwe idee te delen met de buitenwereld blijft volgens mij voor velen onwennig. Want stel nou dat je concurrent?

Maar vooral moest ik denken aan een van de sprekers op Eday van vorig jaar, Mark Fletcher van . Die gaf toen ook aan dat de drempel vaak zit in een vaste baan of andere verplichtingen/prioriteiten (zie slide 4). Goed verhaal was dat. Erg herkenbaar in mijn eigen 7 dagen.

Bont gezelschap
Terug naar vorige week en de startupverslagen. Best aardig om eens een beetje mee te kunnen kijken bij anderen. Ik noem er een paar:
- ("an online audio platform for music professionals")
- ("the future of social networking")
- ("watch movies of debates from young people all over the world")
- ("Wij vinden dat juist de gebruiker moet meedelen in het succes van de website.")
- ("99% voor mekaar. 1% tegen armoede")

Een week lang de sores van een startup in beeld, is dat interessant? Misschien niet voor iedereen, maar voor iedereen die ook een goed idee in zijn kop heeft wel: wat voor initiatieven zijn er, hoe pakt men het aan, waar loopt men tegenop, dat soort dingen.

Net als de permitteer ik me de onbescheidenheid om hier mijn dag 7 te laten zien. Voor wat het waard is.

Lering (en vermaeck)
Mijn belangrijkste ervaringen van deze week:

1. Naast je 'gewone' werk (en naast je prive leven) lukt het prima om ideeen te bedenken. Maar het uitvoeren is daarentegen vrijwel niet te doen.

2. Je ideeen (vroegtijdig) naar buiten brengen geeft extra drive om juist wel werk te maken van de uitvoering. Komende tijd ga ik er dus echt mee aan de slag. (Ja, echt waar. Hoop ik.)

3. Je ideeen delen (in mijn geval die video's) brengt je in contact met anderen en levert al snel positieve reacties en aanvullende ideeen van anderen op. Ook erg motiverend.

Dus hup allemaal: start up, go go go!

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in