Overslaan en naar de inhoud gaan

Reizigers in 2003 positiever over dienstverlening NS

Het oordeel over de dienstverlening van NS van de treinreizigers heeft zich in 2003 in positieve zin ontwikkeld, aldus de NS.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Het percentage klanten dat de dienstverlening van NS beoordeelt met een zeven of hoger steeg van 48 procent in 2002 naar 56 procent in 2003. Op alle hoofddoelstellingen van NS werd een hogere waardering door de reizigers gemeten. Ook de stijging van de punctualiteit zette door: het percentage treinen dat binnen 3 minuten op tijd reed, steeg van 81,2 procent in 2002 naar 83,1 procent in 2003. Volgens de internationaal gebruikelijke 5-minuten norm kwam 90,5 procent van de treinen op tijd aan in 2003.

related partner content for mobile comes here

Vorig jaar kwamen er 150 nieuwe dubbeldekkers bij en werd de onderhoudsachterstand aan treinen weggewerkt. De herfst verliep in tegenstelling tot 2002 met veel minder verstoringen van het treinverkeer. Op belangrijke criteria als de beschikbaarheid van zitplaatsen, de sociale veiligheid en de klantgerichtheid van het personeel is het percentage reizigers dat hiervoor in 2003 een rapportcijfer zeven of hoger geeft gestegen ten opzichte van 2002. Voor beschikbaarheid zitplaats nam dit percentage toe van 68 procent tot 72 procent, bij sociale veiligheid was er een stijging van 63 procent naar 66 procent en de waardering voor klantgerichtheid personeel klom van 53 procent naar 56 procent.

NS publiceert ieder kwartaal de cijfers over de klanttevredenheid. Deze cijfers volgen uit onafhankelijk onderzoek in opdracht van consumentenorganisaties, overheid en NS. Hierin geven reizigers hun oordeel over de kwaliteit en andere aspecten van de dienstverlening van NS. Daarnaast publiceert het bedrijf ieder kwartaal de punctualiteitscijfers. Een uitgebreid overzicht staat op .

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in