Overslaan en naar de inhoud gaan

Olympics goed voor dranken

Bier- en frisdrankmerken zijn het meest effectief in het trekken van aandacht van de consument rondom sportevenementen.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dat blijkt uit de zogeheten Consumer Connection Study (CCS), een internationaal opgezet onderzoek van Aegis Media. Aegis Media Nederland (Carat, Isobar, Iprospect, Kobalt, Posterscope en Vizeum) beschikt over de Nederlandse data.

related partner content for mobile comes here

CCS bracht de effectiviteit van de inzet van merken rond sportevenementen in kaart in tien verschillende categorieën: Frisdranken, Bier, Verzekeringen, Verzorgingsproducten, Wasmiddelen, Automotive, Films, Mobiele telefoons, Fashion en Vakanties. Consumenten vinden – zo blijkt uit het onderzoek - dat sponsoring van – en inhaken op een sportevenement het meest opvalt wanneer dat wordt gedaan door bier- en frisdrankmerken. Biermerken zijn nog het meest effectief in het trekken van aandacht, frisdranken een goede tweede. Auto’s en mobiele telefoons volgen als derde en vierde. Merken in de categorie persoonlijke verzorging vallen het minst op.

Volgens Edwin Rietberg, research director bij Aegis Media, ondersteunt van Bureau Consumenten Onderzoek (onderdeel van TMG) de resultaten van Aegis Media. In die top tien van ‘meest Olympische merken’, staan veel drankenmerken en ontbreken verzorgingsproducten. Rietberg: ‘Ondanks dat verschillende spelers, zoals Dove en Rexona, zwaar aanwezig zijn rond de Olympische Spelen.’

Rietberg verbindt ook learnings aan de twee onderzoeken: ‘Wil je als adverteerder effectief communiceren, dan is het van belang om je eerst goed te oriënteren op de passendheid van je merk bij een groot event als de Spelen. Past je merk, dan boek je goede resultaten. In de andere gevallen is het beter om een wat rustiger periode en een ander Umfeld op te zoeken.’ Toch betekent het volgens Rietberg niet per definitie dat de investering van bijvoorbeeld Rexona en Dove geen goede return oplevert: ‘Het betekent dat je de consument op andere terreinen iets extra’s moet bieden. Dove heeft dit men name opgelost in het creatief, door een koppeling te maken tussen de merknamen en succesvolle Nederlandse Olympische sporters. Een andere oplossingen voor merken die een logische fit missen, kan zijn dat ze meer mediadruk toevoegen om op te vallen.’

CCS is een doelgroeponderzoek dat is uitgevoerd onder 4.000 NOM respondenten.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in