Unilever misleidt 'met zonder' e-nummers?
E-nummers, kunstmatige geur- en smaakstoffen, zijn een gemeen goed in onze voeding. Het oog wil namelijk ook wat en waarom de dingen niet lekkerder maken als dat makkelijk kan?
E-nummers maken bovendien ons eten hier en daar nog gezonder ook. Suiker kan erg goed vervangen worden door aspartaam.
En dat terwijl E-nummers volstrekt ongevaarlijk zijn!
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaAccountmanager
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisVeel mensen vertrouwen dat echter niet helemaal. Of helemaal niet. En daarom zijn er fabrikanten die hun waren aanprijzen als die (nog of weer) ' natuurlijk' zijn. Unilever werkt daar nu hard aan. Een aantal worsten en soepen bevatten geen E-nummers meer.
Daar reclame voor maken gaat microbioloog, Pieter ter Steeg te ver. Hij vraagt de Reclame Code Commissie hier een stokje voor te steken.
Hij vindt dat Unilever in haar commercials misleidend is. 'Ze suggereren dat er iets mis is met E-nummers', zegt hij. 'In werkelijkheid zijn die stoffen volkomen veilig. Diverse hoogleraren hebben dat bevestigd, net als het Voedingscentrum en de Voedsel- en Warenautoriteit."
Overigens was Ter Steeg ooit werkzaam op R&D bij Unilever.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid