
De Groningse economen stellen vast dat de prijsgevoeligheid van artsen niet verandert door reclame en de inspanningen van artsenbezoekers. Marketing blijkt juist een zinvolle methode voor informatieverstrekking over nieuw ontwikkelde medicijnen, zegt econoom dr. J. Wieringa.
Dat is gunstig voor zowel de patiënten als voor de farmaceutische bedrijven, die hierdoor sneller hun investeringen terug verdienen. De economen betwijfelen bovendien of er sprake is van prijsgevoeligheid, aangezien de prijzen van geneesmiddelen in Nederland van overheidswege streng worden gereguleerd. Hierdoor is het voor farmaceutische bedrijven totaal niet aantrekkelijk om te concurreren met prijzen en zie je dan ook weinig verschillen in prijs, aldus Wieringa.
Vacatures
Event Manager
Stichting Anne-BoCommunicatiemedewerker studentenwerving en -voorlichting
TU DelftClient Services Director - Media
ScheepensAanleiding voor het onderzoek was een studie van het CPB, die de politieke discussies over de farmaceutische industrie recentelijk sterk heeft beïnvloed. Op basis van een nieuwe analyse van dezelfde gegevens kwamen de Groningse economen tot fundamenteel andere conclusies (ANP).
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee