Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkoop vleesvervangers aan horeca in twee jaar ruim verdubbeld

Inkoopcijfers van groothandels laten een plus van 111 procent zien, meldt non-profitorganisatie ProVeg.
Vega is groen
Vega is groen
© Mora en De Vegetarische Slager
Vega is groen
Vega is groen
© Mora en De Vegetarische Slager

Horeca- en cateringbedrijven gebruiken steeds vaker alternatieven voor vlees. De verkoop van vleesvervangers aan deze sector is in twee jaar meer dan verdubbeld. Dat meldt non-profitorganisatie ProVeg, die vegetarisme en veganisme promoot, op basis van inkoopcijfers van groothandels.

related partner content for mobile comes here

Dierlijke producten werden tussen 2021 en 2023 minder verkocht, met name zuivel. Vleesvervangers groeiden het hardst, met 111 procent. Zuivelvervangers groeiden in dezelfde periode met 82 procent. De verkoop van vlees daalde licht met 2 procent.

Minder vraag naar dierlijke zuivelproducten

Opvallend is de sterke daling in de verkoop van dierlijke zuivelproducten, die niet meer herstelde na de coronalockdown, toen veel restaurants tijdelijk moesten sluiten. Vier jaar na de pandemie zit het volume dierlijke zuivel nog altijd maar op zo'n driekwart van het niveau van voor de lockdown.

ProVeg baseert zich op de totale verkoopcijfers over de periode 2017-2023 van alle Nederlandse groothandels waar horeca- en cateringbedrijven doorgaans hun producten inkopen.

(Bron: ANP)

Lees ook

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in