Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij zorgverzekering snelst overgestapt

ING onderzocht bij welke bedrijven consumenten het snelst overstappen. Zorgverzekerden blijken sneller over te stappen dan (mobiele) bel-…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Bij een even groot kostenvoordeel stappen zorgverzekerden het snelst over. Slechts vier op de tien (42 procent) wisselt volgend jaar onder geen beding, de rest is wel te verleiden tot een overstap.

related partner content for mobile comes here

Het meest honkvast tonen consumenten zich als belklant. Zes op de tien (59 procent) ondervraagden zegt in 2012 niet te willen of kunnen veranderen van aanbieder van mobiele telefonie. Iets minder dan de helft (48 procent) kan of wil niet naar een andere energieleverancier.

Consumenten komen eerder in beweging bij prijsverschillen tussen zorgverzekeringen dan bij verschillen in energie- of beltarieven. Voor een besparing kleiner dan 100 euro per jaar wisselt vier op de tien (38 procent) van de ondervraagden van zorgverzekeraar, eenderde (33 procnet) van telefonieaanbieder en een kwart (24 procent) van energieleverancier.
Deze verschillen zijn opvallend. De besparing is immers hetzelfde. Mogelijk verwachten consumenten bij een overstap van zorgverzekeraar minder gedoe of risico’s.

Zeggen en doen
Een op de zes (17 procent) ondervraagden zegt in 2012 te wisselen van zorgverzekeraar. In de praktijk zal het percentage overstappers lager uitkomen. Vorig jaar zei 20 procent te gaan wisselen en deed uiteindelijk 5,5 procent dat.

Dit jaar zouden er wel eens meer overstappers kunnen komen door de grotere premieverschillen tussen verzekeraars, aldus de onderzoekers. Tussen de hoogste en laagste premie zit nu nog 250 euro en dat loopt in 2012 op naar 287 euro. Met een dergelijk bedrag kunnen modaalverdieners een koopkrachtverlies van 1 procent wegpoetsen. Met een derde jaar koopkrachtdaling in het vooruitzicht is dat extra welkom.

De uitkomsten komen uit de ING Vraag van Vandaag van afgelopen week, onder gemiddeld 60.100 respondenten per dag.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in