Overslaan en naar de inhoud gaan

Mobiele Bedrijfsvoering

20 Februari schreef medeblogger Mirjam Luijten al over de kansen voor bedrijven door de integratie van mobiele oplossingen binnen…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

20 Februari schreef medeblogger al over de kansen voor bedrijven door de integratie van mobiele oplossingen binnen bedrijfsprocessen. Bedrijven beamen dit, onderzoeken bevestigen het, en binnen mijn eigen werkveld zie ik de vraag en interesse naar deze oplossingen groeien. Maar wat is de status van deze trend? In hoeverre worden deze oplossingen al geïntegreerd? En waar leidt dit tot?

In 2012 berichtte Symantec in het rapport dat mobiel – net als na de komst van het internet - bedrijfsprocessen volledig zullen veranderen. Dit kan enerzijds toegeschreven worden aan de kansen die mobiele oplossingen met zich meebrengen. Kansen op het gebied van productiviteit, effectiviteit en flexibiliteit. Anderzijds kan het toegeschreven worden aan het technologisch deterministische karakter van smartphones en tablets, doordat miljoenen werknemers – zonder goedkeuring van IT – gebruik maken van bestaande niet op maat gemaakte mobiele oplossingen via hun eigen smartphone of tablet. Dit brengt vele beveiliging en data risico’s met zich mee. Om toch een controleerbare en meetbare situatie te creëren distribueren bedrijven hun eigen mobiele oplossingen die volledig geïntegreerd zijn binnen bestaande bedrijfssystemen. Dit varieert van HR oplossingen (Recruitment/Urenregistratie/Smoelenboek), Sales Force Platform (Klanten database/Sales Rapportages), Management Platform (Real-Time Analyse/Rapportage/Informatie), Distributie Platform (Export/Product Tracking) of Product Bedrijfs presentatie platform (Finance/Portfolio).

Binnen alle facetten van bedrijfsvoering kan mobiel ingezet worden, om zodoende voldoende flexibiliteit te kunnen garanderen voor de toekomst. Uit het nieuwste rapport van Symantec blijkt dat de adoptie van mobiel binnen bedrijfsprocessen duidelijk opgedeeld kan worden in twee type bedrijven; de traditionele die terughoudend zijn, en de innovatieve die volop inzetten op mobiel.

Al hoewel een vroege adoptie van mobiel duidelijke problemen (verlies van bedrijf/klant data of device kosten) met zich mee kan brengen, of zoals Symantec het in hun rapport stellen “growing pains[...], that come with early mobility adoption” (2013), worden de voordelen ook direct zichtbaar. Zo stelt het onderzoek dat de adoptie van mobiel leidt tot betere productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit. Daarnaast zou het ook leiden tot een betere merk perceptie, klant en werknemer tevredenheid en een betere concurrentie positie, maar ook het maken van bedrijfsbeslissingen zou hierdoor vergemakkelijkt worden.

Afbeelding: Mobiele Innovators vs. Traditionelen

Bron: Symantec, State of Mobility, 2013.

Kortom, een vroege adoptie van mobiel binnen bedrijfsprocessen kan risico's en kosten met zich meebrengen, maar voor de flexibiliteit naar de toekomst toe lijkt een geïntegreerde mobiele strategie door de gehele linie - mits de juiste maatregelen rond beveiliging en systeem integratie getroffen worden - een juiste keuze om de productiviteit, efficiëntie en tevredenheid van en binnen een bedrijf te waarborgen.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in