Het pils komt uit een speciale bevroren tap. Aldus het Parool van vandaag.
Heineken Extra Cold is normaal Heinekenbier, dat door een speciaal koelapparaat in de bierkelder tot het vriespunt wordt gekoeld.
Als het pils uit de 'ice cold tap' stroomt, ligt de temperatuur op het vriespunt. Een normaal tapbiertje heeft een temperatuur van vijf tot zeven graden. Het bier wordt getapt in een aangepast bierglas, dat al gekoeld is tot min achttien graden. De tap wordt bevroren tot min vijf graden, waardoor zich op de pomp een ijslaag vormt.
De krant meldt dat Heineken de nieuwe tap binnen een jaar in 110 kroegen wil hebben geplaatst.
De krant heeft ook een café gevonden die het koude bier al tapt: De Driesprong in Landsmeer heeft de tap nu drie maanden staan.
Kastelein Ferry Rozendaal, zegt: 'Het slaat enorm aan. De klanten drinken bijna niet anders. Vooral buiten wordt het veel gedronken, omdat het minder snel lauw wordt.'
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!