Premium

Potgroenten hamsteren: dit betekent de coronacrisis voor Hak

De hamsterende mens is op zoek naar groenteconserven. Is het alle hens aan dek bij ’s Neerlands grootste merk in de categorie?

Inslaan in onzekere tijden
Hak

Een bijeffect van de coronacrisis is het hamstergedrag van consumenten die bang zijn voor lege schappen in de supermarkt. (Wat overigens het effect is van hamsteren, maar enfin...) Groenteconserven, of zoals ze bij Hak liever zeggen; potgroenten, zijn populair onder het hamsterend publiek. Voorstelbaar, want een voorraadkast vol met spruitjes, rode kool, snijbonen en bruine bonen achter glas, geeft toch het gevoel iets achter de hand te hebben. Nicole Freid, directeur marketing bij Hak, vertelt wat de coronacrisis betekent voor het merk.

RM: Wat voor impact heeft de coronacrisis bij Hak?
NF:

'We zien behoorlijk verhoogde bestellingen. We kunnen de komende tijd ook aan een verhoogde vraag voldoen. We oogsten en verwerken onze groenten namelijk in het Hollandse seizoen. We wecken ze met hitte en vacuüm waardoor ze hun voedingsstoffen bewaren en lang houdbaar zijn. Vervolgens worden ze opgeslagen in onze “voorraadkast” om aan de supermarkten te kunnen leveren tot het nieuwe oogstseizoen weer aanbreekt. Hierdoor is onze voorraadkast tussen de Hollandse oogstseizoenen in (waar we nu zitten) goed gevuld. Wat wij dus op dit moment doen is vooral het opschalen van onze logistiek en transporten naar de distributiecentra van de supermarkten.'

Nicole Freid - Hak
Nicole Freid - Hak Foto: Susanne Blanchard
RM: Wat betekent het voor jullie marketingcommunicatie?
NF:

'We zien op dit moment geen aanleiding om onze lopende campagne met onze groenten en peulvruchten in stazak te cancelen of uit te stellen.'

RM: Zie je in een crisis als deze een kans voor de productcategorie (groente)conserven en in het bijzonder voor het merk Hak?
NF:

'Op deze manier worden de voordelen van onze producten uitvergroot. Het is mooi om te zien dat mensen nu nog meer naar lokale Hollandse groenten grijpen en voedzame en gezonde producten zoals bonen die we nu nog veel meer verkopen. Het is een goede manier om nog vaker op het menu te staan bij consumenten en repertoire te bouwen en trial te genereren op nieuwe concepten zoals onze groenteschotels en bonen in stazak.'

'Daar mensen meer thuis zullen blijven om te werken en te eten verwachten wij sowieso dat Hak-groenten vaker op het menu zullen staan. Zo zie je maar dat een voorraadkast van geweckte Hollandse groenten heel goed uitkomt!'

premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Advertentie