Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlanders laten voor 1 miljard euro aan eten thuisbezorgen

Aanbod steeds uitgebreider.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Het laten thuisbezorgen van eten groeit hard. &;Als je alle vormen van &;delivery&; van eten bij elkaar optelt, zitten we nu al rond de grens van 1 miljard euro omzet per jaar&;. Dat zegt  Jan-Willem Grievink, directeur van het FoodService Instituut. &;Het is nog maar enkele jaren geleden dat we nog niet eens op de helft van dit bedrag zaten.&;

related partner content for mobile comes here

Stormachtige nieuwkomers

Door de steeds ruimere openingstijden van supermarkten en andere alternatieven heeft de klant minder trek in het afhalen van zijn maaltijd. Restauranthouders zoeken naar een manier om dit verlies goed te maken. Stormachtige nieuwkomers op de bezorgmarkt zijn verder abonnementssystemen zoals HelloFresh en de online besteldiensten van supermarkten. Grievink: &;Relatief nieuw is dat cafetaria’s op grote schaal friet en snacks bezorgen. Dat is echt iets van de laatste één tot twee jaar.&;

De bezorgmarkt wordt daarnaast mede opgestuwd door digitale media. &;Dedicated webplatforms en modules voor tablets en smartphones zorgen, samen met eenvoudige betaalsystemen, voor een extra impuls&;, aldus Grievink.

Goedkopere instapmenu&;s

De traditionele scheidslijn tussen horeca en detailhandel lijkt steeds meer te vervagen. Consumenten staan nu meer open voor tussenvormen, merkt Grievink op. Als voorbeeld van nieuwe manieren waarop eten wordt aangeboden, noemt hij ook de recente opening van de Markthal in Rotterdam en de Foodhallen in Amsterdam.

Ook aan de relatief hoge prijzen in Nederlandse restaurants lijkt langzaam een einde te komen. Jarenlang waren driegangenmenu’s hier de duurste van West-­Europa. Maar steeds meer horecagelegenheden komen met goedkopere instapmenu&;s.

NL 15 procent duurder

&;Buiten de deur eten in België en Duitsland is daardoor niet of nauwelijks goedkoper dan in ons land&;, zegt Grievink. Nu kun je ook in Nederland al prima driegangendagmenu’s vinden voor rond de 18 euro; dat was vier jaar geleden bijna ondenkbaar.&;

In de Nederlandse horeca als geheel zijn gasten volgens het FoodService Instituut nog ongeveer 15 procent duurder uit dan het Europese gemiddelde.


 

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in