Overslaan en naar de inhoud gaan

Suffe producten: windmolen

De nieuwe Nederlandse windmolen staat er in het weiland bij als een verdwaalde anorexiapatiënt: te dun en te wit. Niks leuks of specifiek…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Terwijl we hier toch al meer dan 800 jaar molens hebben. Windenergie is een mooie vinding maar het oog wil ook wat. Ik ben ervoor om de Nederlandse molen nieuw leven in te blazen in een nieuwe spannende uitvoering. Maak er desnoods een architectenprijsvraag van.

related partner content for mobile comes here

Iedereen molenaar
Op het dak van een woonblok op het KNSM-eiland staat een ‘windmolenkunstwerk’. Een rood kraaiennest inclusief windturbine met uitkijk over de stad. Dat is leuk. Ik kan me ook voorstellen dat kunstenaars een windmolen beschilderen alsof het een boomstam is met groene wieken. Leuk gezicht als het een heel park betreft. Ik zou zeggen, bouw weer molens met karakter. Ik kan me een mooi gestileerd exemplaar voorstellen à la de traditionele molen met zo’n fantastisch balkon rondom. De top is afgerond met een groot gat in het midden waar de turbine veilig in draait zodat je op je balkonnetje geen tik van de molen krijgt. Met de aldus opgewekte energie kun je duurzaam je flatscreen of jacuzzi voeden.

Alle 13 groen
Je kan er natuurlijk ook gewoon graan mee vermalen, iets persen, verf of papier maken of hout zagen in ‘the Dutch Windmill Zagerij’. FSC-hout met een speciaal label ‘gezaagd door de wind’. Of maak er een batterij-oplaadpunt van: ‘The Energy Mill’ zodat mensen uit de omgeving hun lege batterijen of elektrische auto kunnen komen opladen.

Beeld Pepijn Barnard/Art Associates

Je kunt van je molen ook een echte koffiemolen maken waar men persoonlijk energie komt opladen middels de zelf gemalen cappuccino, met biologische cakejes van je buurmolenaar.
Geef de molens een eigen naam: ‘de Zuid-Wester’, ‘Rechtop in de wind’ of ‘The Grand Fan’. Voor de molen die specerijen maalt: ‘de Pepermolen’. Daar kan je meteen een (peperdure) workshop aan vastplakken.
Plaats alle molens ten slotte op een rij langs het water en je hebt een verhipte Kinderdijk: de ‘Hans Brinker-werken’. Wordt natuurlijk een beschermd landschap waar dan toch weer toeristen op af komen, daar doe je niks aan. Dus moet er zeker een pannenkoekenmolen komen. En een souvenirmolen waar de molens als porseleinen miniatuurtjes verkrijgbaar zijn.

In de serie ‘Suffe Producten’ laat Reyn Jongenelen in Tijdschrift voor Marketing (en nu ook op MolBlog.nl) op luchtige wijze zijn blik gaan over kansen in de markt voor verstofte producten. Wat ze nodig hebben is een slimme herpositionering, een nieuwe emotie en een interessante marktpositie.
Heef u ook een suf product? Een frisse blik doet wonderen. Soms.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in