Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Nieuwe Werken nog onbekend

Er mag nog wel meer gewerkt worden aan de bekendheid en de betekenis van Het Nieuwe Werken. Eén op de vijf werknemers van Nederland doet…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Als gekeken wordt naar de huidige stand van zaken is er nog een grote stap te maken, aldus Blauw. Een minderheid van de werknemers vindt dat de werkgever voldoende faciliteiten biedt om flexibel(er) te werken. Een even zo groot deel vindt dit een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Bij een deel van hen die wel flexibel zouden kunnen werken, is de werkgever nog niet zo enthousiast over Het Nieuwe Werken. Een vijfde van deze werknemers heeft een werkgever die niet toestaat dat zij hun eigen werktijden bepalen of op afstand werken en slechts een klein deel van deze werkgevers stimuleert het daadwerkelijk.

related partner content for mobile comes here

Bekendheid vergroten

Niet alleen kan Het Nieuwe Werken nog door veel meer werknemers worden toegepast, ook de bekendheid van de term en de betekenis hiervan kan nog vergroot worden. Van de werknemers weet slechts 13 procent wat de term inhoudt. Zelfs onder de werknemers die vrijwel altijd zelf mogen bepalen waar en wanneer ze werken kent 73 procent de term ”Het Nieuwe Werken” niet! Wanneer iemand wel van de term Het Nieuwe Werken gehoord heeft is dit meestal via collega’s, daarna het meest via internet. Ook wanneer men de afgelopen twee maanden over Het Nieuwe Werken heeft gesproken, gebeurde dit met name met collega’s. Toch geeft vier vijfde aan niet over het Nieuwe Werken gesproken te hebben, dit is dus ook in lijn met de lage bekendheid van de term.

Campagne

De campagne ‘’ is een initiatief van een coalitie van bedrijven (onder andere Achmea, Microsoft,NS, Centraal Beheer, Postcodeloterij), overheid en Stichting Natuur en Milieu.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in