Overslaan en naar de inhoud gaan

Coqs d’Honneur uitgereikt

Het Genootschap voor Reclame (GVR) reikte gisteren in YabYum in Amsterdam drie Coqs d'Honneur uit.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De Coqs d&;Honneur waren voor Jack de Vries, Mary Hoogerbrugge en Ole Christern. Jan Knaap ontving de Coq de Grand Honneur, de oeuvreprijs van het GVR, Hilde Voorveld won de GVR Jonge Haan.

related partner content for mobile comes here

Coq de Grand Honneur-winnaar Jan Knaap is mede-oprichter van het succesvolle bureau Etcetera. GVR-voorzitter Ruud Polman prees hem vanwege zijn innovatieve, energieke en veelzijdige bijdrage aan het communicatievak. Naast zijn werk voor zijn eigen bureau Etcetera, was hij actief voor de Vea, AMMA, het MWG Congres en het Mercur Tijdschriftengala. Knaap was de organisator van de succesvolle tentoonstelling &;100 jaar ReclameKlassiekers&; en founding bestuurslid van Het ReclameArsenaal. Bijzonder is ook zijn eigen expositie in het Nederlands Openluchtmuseum van inmiddels tweeduizend nul- en één-nummers van tijdschriften.

Jack de Vries, voormalig politicus, spindoctor en staatssecretaris van Defensie en tegenwoordig Strategy Director bij Hill & Knowlton, kreeg een Coq d’Honneur voor zijn ambassadeursrol in het communicatievak. Naast zijn scherpe analyses in de media over politieke communicatie staat hij vaak op podia om de aanwezigen te inspireren met zijn presentaties over reputatie.

Mary Hoogerbrugge, mede-oprichter en eigenaar van De Positioneerders, ontving de tweede Coq d’Honneur, omdat zij steeds weer een brug slaat tussen wetenschappelijke kennis en de praktijk. Als ondernemer ontwikkelde zij het afgelopen jaar Brand Programming en zij deelt haar kennis via gastcolleges, het SWOCC, als columnist bij MarketingTribune en als redacteur bij Merk en Reputatie. In 1996 ontving zij als aanstormend talent een Jonge Haan van het GVR.

De derde Coq d’Honneur was voor Ole Christern, mede-oprichter van N=5, inmiddels het grootste onafhankelijke reclamebureau van Nederland. Hij is daarnaast actief als voorzitter van PANL, SIRE-bestuurslid, en betrokken bij MWG.

Voor de Jonge Haan waren drie talenten tot en met dertig jaar genomineerd. Robert Uges, Hilde Voorveld en Ebele Wybenga werden door het GVR genoemd als talenten die elk op eigen wijze nieuwe impulsen aan de communicatie geven. Voorveld, Assistent Professor bij de Amsterdam School of Communications Research (ASCoR), onderdeel van de Universiteit van Amsterdam,ging er na een spannende strijd uiteindelijk met de Jonge Haan vandoor. De jury waardeert haar ambitie om wetenschap en praktijk veel meer met elkaar te verbinden.

Op de foto van links naar rechts Jack de Vries, Mary Hoogerbrugge, Ole Christern en Hilde Voorveld.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in