Baukje is dood en begraven.....

Slik. Er verdwijnt weer een merk. Baukje.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Met de typerende rode verpakking en het gele logo voorzag het oude vertrouwde merk talloze thuisbakkers van de noodzakelijke ingredienten, zoals suikerpaddestoelen, amandelen, poeder voor gele banketbakkersroom en chocoglazuur.

Baukje gaat nu Dr. Oetker heten. 'Er ontstaat zo meer eenheid en vernieuwing in het schap', laat Dr. Oetker zakelijk weten. uit Amersfoort heeft Baukje namelijk een tijdje geleden overgenomen en gaat nu innoveren en saneren.

Allemaal logisch en begrijpelijk, maar de jeugd van welke veertiger is niet geplaveid met Baukje-versieringen op de verjaardagstaart en Saroma-pudding op zondag? Ook dat merk wordt nu onder gebracht bij het Dr. Oetker-merk.

Dr. Oetker heeft het assortiment vernieuwd, zodat er meer eenheid is ontstaan, heet het officieel. Door de overnames was er een wildgroei aan merken en producten ontstaan, vindt Dr Oetker.
Op basis van consumentenonderzoek heeft men het assortiment opgedeeld. De meest verkochte producten met de beste recepturen zijn hierin opgenomen.

De bakartikelen van Baukje waren natuurlijk al jaren niet meer vernieuwd. Maar ja, als je een taart bakt en je wilt die versieren grijp je toch altijd naar dezelfde ingredienten?

Dr. Oetker heeft een tijdje terug ook de bakkerij en dessertproducten van Honig en Saroma overgenomen. Merken als Saroma, John Moir en Trixy worden nu verkocht onder Dr Oetker. Ook Koopmans griesmeelpudding komt onder dat label. Alleen de kleur rood van Baukje blijft bestaan.

Edwin Visser van TBWA/Designers Company, het designbureau dat alles onder Dr. Oetker heeft geplaatst, zegt: 'Dr. Oetker is moderner en actueler dan Baukje uit grootmoederstijd. De warme kleur rood van voorheen Baukje creëert blokvorming en geeft herkenning aan de bestaande gebruikers. De verpakkingen moeten emotie oproepen zodat de consument zin krijgt om aan de slag te gaan met de producten. Het bakresultaat staat centraal. Op de achtergrond prijkt een garde als symbool voor de keukenhulp.'

Weer een cultuurgoed naar de haaien.

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie