Deze kaas is in twee verschillende smaken verkrijgbaar, een blonde en een bruine variant. De merken spelen met deze samenwerking in op 'de stijgende vraag van Nederlanders naar bijzondere en authentieke kazen en speciaalbieren', zegt Hans De Praeter, Kaasmeester bij Savencia.
Gwendi Hernalsteen, marketingmanager bij Savencia; 'Pavé à la Leffe is een halfharde kaas die zich onderscheidt door het Leffe bier. We merkten dat de vraag van de Nederlanders naar speciale kazen steeg. En dat men in Nederland gek is op bier is geen geheim, maar ook het speciaal bier wordt elk jaar weer populairder. Op deze twee trends proberen we met de kazen in te spelen.'
De Belgische abdijkaas is gemaakt volgens een oorspronkelijk recept, geïnspireerd op een eeuwenoud vakmanschap en natuurlijk gerijpt in de rijpingskelder. Tijdens deze rijping wordt de Pavé à la Leffe helemaal geïmpregneerd door de aroma’s van het Leffebier. Hoe dit proces verder precies gaat blijft een goed bewaard geheim.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!