Heineken heeft vandaag en nieuw bier gelanceerd 'Heineken H41’, een lagerbier dat is gebrouwen met de ‘moedergist’ van Heineken A-gist. Deze zeldzame, wilde gist, officieel Saccharomyces Eubayanus geheten, is in 2010 in Patagonië ontdekt en door de meesterbrouwers van Heineken gebruikt om een nieuw lagerbier te creëren, aldus de bierbrouwer.
Fris fruitig
Volgens Willem van Waesberghe, meesterbrouwer bij Heineken zijn voor Heineken H41 dezelfde ingrediënten gebruikt als voor het vertrouwde pilsener, alleen de gist is anders. Met als resultaat: een andere smaak. Een speciaal lagerbier met kruidige componenten en 'frisse fruitige ondertonen'.
41ᵒ zuiderbreedte
Heineken H41 is het eerste speciaal lagerbier in een serie Heineken ‘Lager Explorations’. De naam is afgeleid van de breedtegraad in Patagonië waar de moedergist is ontdekt: 41ᵒ zuiderbreedte. De H staat natuurlijk voor Heineken. Heineken H41 is vanaf half april verkrijgbaar bij speciaal geselecteerde Nederlandse horecazaken, in 33cl fles en op tap.
Lees hier het interview met Bram Westenbrink, marketingdirecteur Heineken Nederland, over de introductie van H41. (Premium content)
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!