‘Gezond’ en ‘massa’ gaan moeilijk samen
Wie bij biologische yoghurt denkt aan vredig grazende koeien in de wei bij een lokale boer die ecologisch verantwoord produceert, moet hoognodig zijn kennis opfrissen. De grondstoffen voor zijn bekertje gezondheid komen waarschijnlijk van een groot bedrijf ergens ver weg, en misschien zelfs wel in gedroogde vorm van overzee.
Het wordt steeds moeilijker om dicht bij huis voldoende organisch geteelde bestanddelen te vinden voor het voedsel dat de milieubewuste consument verlangt, zeker nu ook grote supermarktketens de markt voor ecoproducten hebben ontdekt. Dus wordt er uitgeweken naar verre landen, Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld, of zelfs China. Wat dan weer de vraag oproept hoe het dáár gesteld is met de controle op het biologische gehalte van de waren. Maar het is voor veel bedrijven nu eenmaal de enige manier om de verantwoorde producten betaalbaar te houden. Want dat is een noodzaak, zelfs voor een marktsegment met een hoog ‘sociaal’ karakter.
Bron: BusinessWeek
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid