Overslaan en naar de inhoud gaan

Alleen EO hoeft niet te fuseren

De EO is de enige ledenomroep in Hilversum die zelfstandig mag blijven bestaan.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Daarmee willen de omroepdirecties de weg vrijmaken voor vergaande samenwerking tussen de andere omroepen, meldt de Volkskrant. Volgens de omroepdirecties is de EO 'zeer geprofileerd' en kan de confessionele omroep kleur geven aan het het bestel in Hilversum. Daarnaast is de EO zelf bang zijn identiteit te verliezen met aansluiting bij andere christelijk georiënteerde omroepen, zoals de KRO en de NCRV.
'Voor de positie van de EO is begrip', zegt Tros-baas Peter Kuipers. 'De EO is heel principieel ingesteld en ook bereid om daar de prijs voor te betalen.' Als de EO inderdaad verdergaat als zelfstandige omroep, moet de omroep wel veel zendtijd en omroepgeld inleveren. Om dat te voorkomen, overweegt de EO toch samen te werken. Eerder werd bekend dat de EO in omroep Max een goede partner ziet.
De omroepdirecties overleggen morgen met cultuurminister Marja van Bijsterveldt (CDA). BNN en de Vara zijn het eens over samenwerking. De KRO gaat samenwerken met de NCRV en de kleine christelijke omroepen zoals RKK en IKON.
De Avro praat met zowel de Tros als de VPRO over samenwerking. 'Ik kan me voorstellen dat mensen denken dat door onze programmakeuze op het gebied van kunst en cultuur de aansluiting met de VPRO op dit moment sterker is', zegt Avro-directeur Willemijn Maas in de Volkskrant. 'Maar we onderzoeken beide opties.' De VPRO wil geen commentaar geven op de samenwerkingsplannen.
Voor de Tros is de Avro een serieuze gesprekspartner, maar liever gaat ze samen met omroep Max en eventueel met de nieuwkomer WNL.
De meeste omroepen willen volgens het dagblad niet fuseren. Ze pleiten voor samenwerking in een federatiemodel, onder één raad van bestuur. Ze kunnen dan hun eigen naam houden.

related partner content for mobile comes here

Bron: Volkskrant (Ana van Es)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in