Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederlander optimistischer

De Nederlander heeft eind 2006 massaal met de trend gebroken: we zijn veel minder somber over de toekomst. 58 Procent is nu positief over…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dit blijkt uit het onderzoek 'Focus op 2007', dat Trendbox eind 2006 publiceerde. Na drie stabiele jaren is vooral het vertrouwen in de Nederlandse economie fors toegenomen. Iets meer dan de helft van de bevolking (51%) verwacht dat de Nederlandse economie komend jaar nog verder aantrekt; vorig jaar was dat 44%. Mannen zijn hierover nu positiever (59%) dan vrouwen (43%).

related partner content for mobile comes here

Het vertrouwen in een verder economisch herstel heeft ook zijn invloed op het denken over de eigen financiële huishouding. In 2006 is het vertrouwen met 36% voor het eerst in zes jaar weer wat gegroeid. Het herstel is nog wel broos, zeker bij de middeninkomens.

Op politiek gebied is er sprake van de nodige scepsis. Ruim vier op de tien Nederlanders onderschrijven de stelling, dat er op basis van de uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen geen meerderheidskabinet geformeerd zal kunnen worden. Slechts 15% verwacht dat het vertrouwen in de landelijke politiek het komende jaar zal toenemen.

Evenals vorig jaar verwacht ruim eenderde van de ondervraagden (35%) dat het weer in het komende jaar (opnieuw) minder goed voorspelbaar zal zijn. Milieu is een onderwerp dat op de agenda van de consument door de jaren heen steeds verder is weggezakt, maar voor 2007 is een revival van dit onderwerp te verwachten.

Maar liefst 79% van de Nederlanders voorziet voor 2007 weer meer fileproblemen dan in 2006; in de randstad is dat zelfs 87%. Dat Koningin Beatrix in 2007 haar aftreden zal aankondigen, wordt door bijna een kwart (22%) van de Nederlanders verwacht. In 2005 was dat nog 12%.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in