Overslaan en naar de inhoud gaan

Barista's Starbucks: 'Onderbezetting is schuld van algoritme'

In sommige winkels waar een jaar geleden macchiato's en latte's door vijf mensen werden bereid, zijn dat er nu drie of vier.
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Barista's van Starbucks klagen over onderbezetting. In sommige winkels waar een jaar geleden ijskoude macchiato's en dubbele espresso's door vijf mensen werden bereid, zijn dat er nu drie of vier. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van gesprekken met anonieme managers en werknemers.

related partner content for mobile comes here

Het personeel wijt de onderbezetting deels aan een algoritme dat Starbucks sinds enige tijd gebruikt om het werk in de winkels te verdelen. Het systeem gaat uit van orderprognoses en productbeschikbaarheid, maar houdt volgens de werknemers onvoldoende rekening met het toenemende aantal speciale wensen van klanten, zoals extra espresso of koud schuim. Klanten moeten daardoor steeds langer wachten, zeggen de werknemers. Uit cijfers van dataleverancier Technomic zou blijken dat 8 procent van de klanten van Starbucks tussen de 15 en 30 minuten op zijn drankje moet wachten.

Starbucks: 'Nee hoor, niet onderbezet'

Starbucks betwist dat de winkels onderbezet zijn, maar geeft toe dat de langere wachttijden hebben bijgedragen aan de eerste omzetdaling per kwartaal van het bedrijf sinds 2020. Het bedrijf heeft de afgelopen achttien maanden zijn arbeidsalgoritme en ander personeelsbeleid verbeterd om te zorgen voor 'voldoende capaciteit om aan de vraag te voldoen'.

Bron: ANP

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in