foodwatch: Johma Bruine Sandwich Bacon Ei is een 'botoxbroodje'
Vanwege het ‘lange houdbaarheidsconcept’ telt het bruine broodje 19 verschillende additieven die op 29 manieren zijn toegevoegd. foodwatch toont op haar site in een ‘time-lapse video’ (zie hieronder) dat een gewone sandwich al na een dag schimmelt, terwijl de Johma Bruin Sandwich Bacon Ei er ziet na dertien dagen nog uitziet als nieuw.
foodwatch hekelt de claims die op de verpakking van het broodje: 'Iedere dag vers bereid' 'met passie en zorg' en 'de beste ingrediënten' . Bart van Opzeeland: "Noem het gerust een botoxbroodje, want het staat letterlijk stijf van de kunstmatigheid."
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager
SpottaVan de Nederlandse Warenwet mag Johma gewoon 'Fresh' en 'vers bereid' beweren, want die termen zijn niet beschermd. Wel moet de fabrikant melden welke E-nummers het broodje bevat. Maar de meeste consumenten weten niet waarvoor deze nummers allemaal staan. Van Opzeeland: "Omdat je dat niet van een gewone klant kunt verwachten, doet Johma, geholpen door de Warenwet, aan alledaagse misleiding."
De onafhankelijke non-profit voedingswaakhond onderzocht ook andere bacon broodjes. De HEMA Sandwich Bacon Ei bevat 16 E-nummers; zonder dat verder wordt aangeven aan welk ingrediënt deze zijn toegevoegd, en is twee dagen houdbaar. De AH Bacon Ei sandwich bevat 15 E-nummers, op 17 manieren, met acht toevoegingen in de ei-mayonaisesaus, en is twee dagen houdbaar.
foodwatch roept consumenten op een e-mail te sturen en Johma te vragen voortaan ‘eerlijk’ te zijn over de Johma producten.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid