'Duyvis misleidt consument'

Consumentenorganisatie Foodwatch vindt dat Duyvis consumenten misleidt. De cashewnoten zijn niet puur en natuurlijk zoals de fabrikant beweert.

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

De noten zitten vol toevoegingen die van nature niet in een cashewnoot voorkomen. Bart van Opzeeland van Foodwatch geeft een opsomming van wat Duyvis toevoegt aan zijn cashewnoten: maltodextrine, zout, suiker, gistextract, uipoeder, knoflookpoeder en toegevoegd aroma.

Mensen die de nootjes eten zouden bovendien een verhoogde kans op een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten hebben. De hoeveelheid zout die wordt toegevoegd is met tweeënhalf gram in iedere ons cashewnoten ruim drie keer meer dan bij andere fabrikanten. Daar bovenop komt nog een schep suiker. 'Blijkbaar zijn de cashews toch niet 'van nature' lekker, zegt Van Opzeeland.

Foodwatch wijst consumenten als onafhankelijke non-profitconsumentenorganisatie op serieuze risico's van producten en misleidende claims van voedselfabrikanten.

Reacties:

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Roel
Puur en natuurlijk zijn ook de grootste onzintermen die er bestaan. Niks en alles is puur en natuurlijk afhankelijk van de uitleg.
Lees meer Lees minder
**Bold** _italic_
Uw emailadres wordt uitsluitend gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is alleen zichtbaar voor de redactie.
Advertentie