NFL EuropA...

Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
adformatie

Al jaren probeert de NFL het American Football te promoten in Europa en Nederland. De ging aanvankelijk met veel publiciteit van start maar echt doorzetten wil het maar niet. Inmiddels speler er slechts vijf Duitse en natuurlijk 'onze' Admirals in de competitie. Maar vanaf vandaag wordt alles beter! Dat 'breaking news' is net bekend gemaakt door het ANP.

In mei dit jaar kondigde de NFL aan . En vandaag komen ze met de eerste daad. De National Football League heeft zijn Europese filiaal een nieuwe naam gegeven door één letter te veranderen. NFL Europe wordt met onmiddellijke ingang NFL Europa. De Amerikanen denken met deze vertaalslag de lokale markt beter te bedienen. In zowel Duitsland als Nederland zeggen we immers Europa. Briljant...

Dat dit helemaal niets uit gaat maken weten we natuurlijk allemaal. Ik ben dus benieuwd wat er nog meer uit de hoge hoed komt van de NFL. Wat ze in Amerika hebben opgebouwd is goud waard, heel knap en steeds opnieuw vernieuwend. Maar in Europa kom je niet weg met 1 nieuwe letter.

Het antwoord voor NFL, maar ook voor MLB en andere Amerikaanse sportfabrieken ligt volgens mij in het onderwijs. De grote drijfkracht achter de (sportieve en commerciele) successen van NFL, NBA, MLB en NHL is de sportcultuur in het onderwijs. Wil je het succes van de USA naar Europa halen, dan zul je daar lokaal in moeten investeren. Zolang er 'op school' niet gefootballd, gehonkbalt en gebasketbalt wordt, gaat het niet aanslaan. De bakermat voor een echte sportcultuur wordt gelegd 'op school'. En dan niet met die lullige 2 uurtjes gym ("yeah, gemengd trefbal...") per week die wij hadden. Naschoolse opvang is toch zo'n groot probleem? Haal de sportclub naar school!

Laat de NFL dus naar scholen gaan. Van basisschool tot aan hogescholen en universiteiten. En bundel de krachten. Een paar grote internationale bonden, samen met , het ministerie en vooral veel (sport)sponsors; dat moet kunnen toch?

Bonden blij, sponsors blij en 'de maatschappij' blij. Want ook al kosten sportblessures veel geld, dat weegt niet op tegen het belang van veel jeugdige sporters. Misschien speelt het al, misschien zijn dergelijke initiatieven al (te) vaak mislukt. Maar Impossible is Nothing zegt een van m'n klanten. Wie zet de eerste stap? En mag ik meedoen?

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie