In 2016 zullen 2,4 miljard devices worden verkocht. Da’s meer dan ooit

Maar de markt verandert wel, weet onderzoeksbureau Gartner.

Gartner zette het weer eens op een rij: hoe zal het gaan met de verkoop van devices in 2016?

Het onderzoeksbureau voorspelt dat dit jaarzo&;n 2,4 miljard devices (smartphones, laptops, tablets, pc&;s) verkocht zullen worden

Dat zijn volgens Gartner meer apparaten dan ooit.

Maar er zijn wel een aantal zaken waar de producenten op moeten letten, meent het bureau.

Vier markten

Het is niet verstandig als leveranciers zich richten op volwassen en opkomende markten, want vanwege economische variatie zijn er niet twee, maar vier markten.

Zo bestaan er volwassen markten die stabiel zijn en volwassen markten die in economisch zwaar weer verkeren (zoals Japan).

Deze tweedeling is ook voor de opkomende markten te maken. Rusland en Brazilië zijn opkomende marken die het op dit moment economisch zwaar hebben, India is een voorbeeld van een stabiele opkomende markt.

De komende drie jaar

Trends die Gartner voor de komende drie jaren voorziet:

- Pc’s (desktops, laptops, notebooks) zullen een daling in verkoop laten zien. In 2015 werden er 246 miljoen van deze apparaten verkocht, Gartner verwacht dat dit aantal in 2018 zal gedaald zijn  tot 219 miljoen stuks.

- Premium en standaard ultramobile devices (bijvoorbeeld MacBook Air, tablets) zullen in verkoopaantallen stijgen van 241 miljoen in 2015 naar 290 miljoen stuks in 2018.

- Het aantal verkochte mobiele telefoons laat een minder sterke stijging zien: 1,9 miljard vorig jaar, 2 miljard in 2018.

De smartphonemarkt die al aardig is verzadigd, zal veranderen, meent Gartner.

Er is een behoefte aan basic telefoons in deze markt. Consumenten zullen hun telefoons vervangen door dezelfde soort telefoon te kopen en hun oude exemplaar niet zozeer vervangen door een high-end smartphone, zeker in China.

Bron:  

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →
Advertentie