Twitter klaar voor lancering
Jack Dorsey is terug van weggeweest. Afgelopen maandag is de bedenker van het concept Twitter gekroond tot CEO. Jack Dorsey heeft in 2008 het moederschip verlaten omdat niet iedereen zijn managementstijl kon waarderen. Hopelijk blaast Jack het medium meer leven in dan bij zijn collega’s. Twitter moet uit de rode cijfertjes zien te komen. En alsof er nog niet genoeg druk op zijn schouders ligt: hij blijft ook topman bij Square. Een dienst die betalingen via mobiele telefoon mogelijk maakt. Dorsey neemt meteen het besturingssysteem over en maakte al binnen enkele uren baanbrekende beslissingen. Direct messages hebben geen limiet meer van 140-tekens en zullen ook niet meer op chronologische volgorde te zien zijn. Daarnaast heeft Twitter dinsdag zijn grootste functie in jaren gelanceerd. “Moments” moet Twitter de boost geven die het nodig heeft. Binnen één oogopslag weten gebruikers wat er speelt bij verschillende real time events. Amerika mag genieten van deze aftrap dus wij wachten vol spanning af.
Beter een goede buur…
Je buurman bij zijn kraag grijpen en zijn nummer vragen is zo gek nog niet. WhatsApp blijkt namelijk dé sleutel te zijn tot het verminderen van inbraken. Het is gebleken dat buurten met een groepsapp minder vaak slachtoffer zijn van een inbraak dan buurten zonder WhatsApp-groep. Het afschrikeffect is dusdanig groot dat het zelfs kan leiden tot een halvering van het aantal inbraken. Extra ogen en oren van je buur zijn dus af en toe zeker wel gewenst. Beter een goede buur, dan een verre agent. En zo is het maar net, toch?
Voor elk gevoel wat wils
Facebook maakte in september al bekend dat het een soort van “un-like’” button wilde introduceren. Dit slechte idee heeft plaatsgemaakt voor een briljant idee. Waarom in de box denken als het daarbuiten veel leuker is! De like button krijgt namelijk gewoon een hele rits aan uitbreidingen. Door de zes nieuwe emoji’s kunnen gebruikers zich op elke gepaste manier uitdrukken. Spanje en Ierland mogen deze functie als eerste uittesten. Het is geen toeval dat deze twee met de eer mogen strijken. Zij hebben namelijk het grootste aantal nationale gebruikers. Daarnaast spreken ze in Ierland voornamelijk (redelijk onverstaanbaar, maar toch) Engels en in Spanje Spaans waardoor de uiting van de emoji’s ook getest wordt bij niet-Engelstaligen. Muy intelligente! Gezien de geplande lancering van Facebook’s internetsatelliet in 2016, is het geen gek idee om te testen met vreemde talen. Deze satelliet moet mensen in afgelegen gebieden namelijk ook toegang geven tot Facebook.
Spookaccounts krijgen een eigen pek
Een social media-account van een overleden persoon dat rondzweeft op het internet brengt veel verschillende gevoelens met zich mee. De een haalt er heel veel steun en troost uit terwijl de ander het niet fijn vindt om steeds geconfronteerd te worden met het account. Uit onderzoek is gebleken dat 59 procent van de Nederlanders er niets voor voelt om social media accounts van overleden familie of vrienden te beheren. Het digitaal nalatenschap is op veel social media al mogelijk. Facebook, Twitter en LinkedIn kunnen een herdenkingsstatus maken van accounts van overledenen. Ook zijn er instanties die ingeschakeld kunnen worden om dit te regelen. Zeker geen dode business dus, die spookaccounts.
Je bent weer helemaal bij wat betreft social media. Sla je buurman/buurvrouw aan de haak, sluit ramen en deuren en geniet van een heerlijk weekend!
Deze bijdrage is geschreven door social media bureau Blauw Gras. Wij geven merken een gezicht op social media.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!