Ik zag de eerste commercials al voorbij komen gisteravond; grappige filmpjes die eindigen met de url vrouwenrijdenbeter.nl.
Het blijken teasers: Centraal Beheer Achmea, ook wel bekend van de viral Calucci the Game, start vanaf donderdag met een campagne voor CB's autoverzekering, waarbij de vooroordelen die bestaan over vrouwen en mannen, op de spits worden gedreven.
De verzekeraar heeft namelijk onderzoek gepleegd, waaruit blijkt dat Nederlanders de meest hardnekkige vooroordelen als 'waar' zien. Mannen peuteren tijdens files in hun neus en vrouwen kunnen niet kaartlezen.
Centraal Beheer zegt 'een einde te willen maken aan deze strijd' en roept mannen en vrouwen dan ook op om op www.vrouwenrijdenbeter.nl en www.mannenrijdenbeter.nl voor eens en altijd uit te maken wie het beste auto kan rijden.
De sites zijn drie weken lang het toneel waar consumenten mogen strijden om 'de ultieme eer voor de eigen sekse'. In totaal voert men negen battles: iedere week 3. Variërend van kaartlezen tot ritsen; van parkeren tot verkeersborden raden. Met aan het einde van de rit één winnaar, een man, of een vrouw.
Het onderzoek
Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft van de mannen het stereotiep vinden dat mannen in hun neus peuteren in de file. En dat vrouwen niet kunnen kaartlezen, vinden vrouwen zelf ook; een kwart geeft dit grif toe aan de onderzoekers.
Mannen omschrijven de rijstijl van hun partner als langzaam: voor sommigen rijden ze zelfs 'als mijn oma' (14 procent). Slechts een enkele vrouw durft dit over haar man te zeggen. Wel zijn vrouwen kritischer over de rijstijl van hun partner dan mannen; 36 procent van de vrouwen heeft iets aan te merken op de rijstijl van hun partner.
Ook over inparkeren bestaat onenigheid. Mannen vinden door de bank genomen dat ze dit beter doen, vrouwen zijn het hier niet mee eens. (38 procent vindt dat mannen hier beter in zijn).
Feit is dat mannen én vrouwen een verschil in rijstijl onderkennen. Een ander gevoel over ver-keersveiligheid bepaalt volgens zowel mannen als vrouwen het verschil tussen beide seksen (46 procent vs 36 procent). Inschatten van verkeersituaties vormt een goede tweede. De groep die aangeeft dat hun partner rijdt 'als mijn oma' denkt dat het verschil in rijvaardigheid tussen mannen en vrouwen zowel genetisch bepaald is (33 procent) als komt door een ander gevoel over veiligheid (33 procent).
Het onderzoek is een representatieve steekproef onder 542 Nederlanders van 18 jaar en ouder en werd afgenomen door Databay.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!