Zo kun je AI al wél veilig voor je merk gebruiken

AI inzetten om brand assets te checken, niet om ze te creëren. Zo kun je voor je merk AI al wél veilig gebruiken. Ontdek hier hoe.

AI om brand assets te checken, niet om ze te creëren. Het is een nieuwe manier van AI gebruiken die nu in Nederland beschikbaar is.

Nieuwe afslag in de AI-boom

Het wordt voor merken interessanter en interessanter om AI in te zetten voor de creatie van brand assets. Toch zitten er nog altijd veel juridische en ethische haken en ogen aan. Bij wie ligt het auteursrecht? Willen we wel portretten gebruiken van mensen die niet bestaan? De discussie is nog niet beslecht en wat betreft auteursrecht is er nog geen jurisprudentie. Het maakt dat veel grote merken terughoudend blijven met het inzetten van AI.

Toch is er nu een manier waarop je als merk wél zonder haken en ogen AI kunt inzetten. Je kunt kunstmatige intelligentie ook inzetten om van aangeleverde brand assets te checken of deze wel on-brand zijn. Iets wat allerlei voordelen heeft.

Hoe kun je AI inzetten om brand assets op brand guidelines te controleren?

AI inzetten om te creëren, niet om te checken. Het is een nieuwe benadering om kunstmatige intelligentie in te zetten. Je gebruikt daarmee de kwaliteiten van AI-systemen om te controleren of brand assets wel echt on-brand zijn. De voordelen:

  • Het scheelt tijd. Uit al de assets die je moet checken, filtert AI moeiteloos de assets die niet on-brand zijn en de twijfelgevallen.
  • Het verhoogt kwaliteit. Als brand manager of marketeer hangt het checken niet meer alleen van jouw kennis van de brand guidelines af.

Deze brand assets zijn door AI te checken

AI-systemen als ChatGPT en Midjourney kunnen steeds meer. Ook op het gebied van het checken van brand assets. Dit kun je allemaal checken:

  • Copy. Tekstsystemen als ChatGPT en Claude zijn te trainen in de tone of voice van je merk. Inclusief welke woorden wel en niet gebruikt mogen worden. Dit kan je inzetten om van bestaande teksten te checken of deze on-brand geschreven zijn.
  • Beeld. Vision van ChatGPT kan afbeeldingen bekijken en analyseren. Dit gekoppeld aan de visual guidelines van je merk zorgt ervoor dat je kan controleren of banners, advertenties en andere afbeeldingen on-brand zijn.
  • Geluid. Matcht het gekozen geluid onder een video met de geaccordeerde geluidsbestanden uit de sound library? ChatGPT hoort als de beste en kan dit voor je bevestigen.

Welke oplossingen zijn er?

Door AI in te zetten om brand assets te checken, kan je AI al wél veilig, slim en efficiënt inzetten voor je merk. De vraag is alleen: welke oplossingen zijn er op dit moment? ACT.onbrand is een Nederlandse tool met verschillende modules om content te checken, maar ook om deze zelf te creëren. Zo worden brandmanagers en marketeers geholpen de kwaliteit van communicatiemiddelen te verhogen. En dat bespaart weer tijd, geld en frustraties.

De modules van ACT.onbrand check zijn:

  • Tone of voice
  • Image
  • Video

Met deze modules wordt van het betreffende type content gecheckt of deze zich houden aan brand guidelines. 

De modules van ACT.onbrand creation zijn:

  • Copy
  • Photo
  • Speech

Met deze modules kunnen merken zelf, from scratch, copy, beeld en stemmen genereren in lijn met de brand guidelines. Het handige aan deze systemen is dat ze white labelled te embedden zijn in de brand portal van een merk. Ook kunnen de modules in gesloten omgevingen draaien, wat zorgt dat de (vertrouwelijke) input niet gebruikt wordt voor trainingsmateriaal. De modules zijn los beschikbaar, maar ook als totaalpakket.

Merken kunnen bij ACT.onbrand vrijblijvend een demo aanvragen.

 

Plaats als eerste een reactie

Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!

Word lid van Adformatie → Login →