Midden oktober is het ijsmerk Little Cow & Cookies gelanceerd. Sinds week 41 is het ijs in vijf smaken verkrijgbaar in 95 Albert Heijn-vestigingen en via AH online. Daarmee zet merkhouder The Organic Jersey Farm zijn eerste stappen op Nederlandse bodem met het duurzame ijsconcept: Little Cow & Cookies. Het ijs is gemaakt van de biologische melk van koeien van het kleine Jersey-ras. En van ‘ambachtelijke koekjes die “wereldberoemd” zijn in Europa’. De verpakking is volgens Little Cow & Cookies geheel recyclebaar en composteerbaar.
The Organic Jersey Farm is een samenwerking tussen Koepon Dairy Farms, dat opgericht is door ‘boerin’ Fanja Pon, (vooral bekend als commissaris bij auto-gigant Pon Holdings), en zuivelproducent Royal A-ware.
Duurzaam productieproces
Het ijs is volgens de makers het resultaat van een kwalitatief en duurzaam productieproces. ‘De landbouwgrond, de Jersey koeien, de ijsfabriek en de gemeenschap werken allemaal samen in een gesloten cirkel. Onze missie is om tijdens het productieproces CO2- en afval-neutraal te zijn en te blijven en ijs te leveren dat een verlaagde CO2-voetafdruk heeft en staat voor behoud van de natuur.’
De communicatie voor het merk is in handen van het pas opgerichte bureau Vengean.
Plaats als eerste een reactie
Ook een reactie plaatsen? Word lid van Adformatie!