Overslaan en naar de inhoud gaan

Slechts 11% Nederlanders overweegt tv-abonnement op te zeggen

Traditionele televisie is wereldwijd nog altijd het favoriete platform.
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Nielsen ondervroeg in een internationaal VOD-onderzoek meer dan 30.000 online respondenten in 61 landen, om inzicht te krijgen in het wereldwijde sentiment over VOD-kijken en online en tv-reclame.

Ruim een kwart van de respondenten internationaal zegt te betalen voor uitzendingen of video-on-demandprogramma’s (VOD) via een abonnement bij een online aanbieder als Hulu, Netflix of Amazon. 72 Procent geeft aan via een traditionele tv-aansluiting te kijken. 

Noord-Amerika loopt voorop als het gaat om betaalde online video- of tv-content met 35 procent van de respondenten. 32 Procent van de ondervraagden in de regio Azië/Stille Oceaan zegt een online provider te betalen voor programma’s en videocontent. In Europa is dat getal een stuk lager: 11 procent van de respondenten zegt te betalen. Nederland loopt uit de pas bij het Europese gemiddelde en komt op 19 procent uit.

Traditioneel tv-abonnement
Bijna een derde (32 procent) van de ondervraagden zegt te overwegen zijn tv-abonnement op te zeggen. Europa ligt ver onder het gemiddelde met 17 procent. In Nederland is dat getal zelfs nog lager. Slechts 11 procent van de Nederlandse respondenten zegt een tv-abonnement te willen verruilen voor een dienst die alleen online actief is.

Hoewel sommige consumenten minder op de traditionele manier televisiekijken, zijn zij er vaak nog niet aan toe om helemaal over te stappen, concludeert Nielsen uit de cijfers. Voor de meeste kijkers sluiten online en traditionele diensten elkaar niet uit maar vullen zij elkaar aan.

Advertenties 
De respondenten blijken problemen te hebben met de hoeveelheid reclame. Vooral de advertenties die voor, tijdens of na VOD-programmering worden getoond wekken irritatie op (62 procent). 65 Procent van de respondenten zou deze reclame willen blokkeren. 59 Procent zegt reclame niet erg te vinden als men daarmee vrije toegang tot content heeft.

Premium

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen lezen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in