Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Reclame door banken voorlopig taboe’

Het vertrouwen in de Nederlandse financiële sector is dramatisch laag. Gemiddeld scoort de sector met 4,9, op een schaal van 0 tot 10, een…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dat blijkt uit onderzoek van Porter Novelli en Synovate onder ruim 1.000 consumenten. Ondanks het gebrek aan vertrouwen blijft de meerderheid (68%) toch trouw aan hun huidige bank. 15 procent zegt op dit moment serieus te overwegen naar een andere bank over te stappen. Slechts één op de tien Nederlanders geeft aan momenteel graag voor een bank te willen werken.

De meerderheid (74%) van Nederland is van mening dat de banken eerst intern orde op zaken moeten stellen voordat ze zich weer bezighouden met bijvoorbeeld commerciële communicatie richting het publiek. Reclame is in de ogen van het Nederlandse publiek voorlopig dan ook taboe voor de banken. Zij vinden bovendien dat banken momenteel te weinig communiceren met hun klanten over de mogelijke gevolgen van de crisis voor de bank en de klant. Er is dus nadrukkelijk behoefte aan persoonlijke communicatie.

Van de topmannen van de banken heeft het Nederlandse publiek het meeste vertrouwen in Gerrit Zalm. Bijna de helft van de Nederlanders heeft er vertrouwen in dat hij een bank succesvol door de crisis zal leiden. Eén op de drie Nederlanders denkt dat Wouter Bos in staat zal zijn om een bank door de crisis te helpen. Opvallend in dit licht is het feit dat Nederlanders geen waarde hechten aan de aanwezigheid van een bekende topbestuurder. Slechts 17 procent zegt meer vertrouwen te hebben in een bank die geleid wordt door zo’n bekende topbestuurder. Vrouwen zijn pessimistischer dan mannen: 35 procent denkt dat geen enkele bestuurder een bank door de crisis kan helpen, tegen 17 procent bij de mannen.

Pr-adviesbureau Porter Novelli en marktonderzoekbureau Synovate voeren continu onderzoek uit naar naar de beeldvorming van de financiële dienstverleners (banken, verzekeraars en pensioenfondsen) in Nederland. Dat gebeurt onder een representatieve steekproef van ruim 1.000 consumenten van achttien jaar en ouder. Eens per kwartaal doen zij van deze ‘FinanceTracker©’ verslag.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al abonnee? Log hier in