Overslaan en naar de inhoud gaan

Brouwers houden horeca in wurggreep

Volgens onderzoeksbureau Panteia/EIM laten de contracten tussen cafébazen en bierbrouwers nog steeds te weinig ruimte voor gezonde…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Sinds 2006 is slechts 14,8 procent van de 643 ondervraagde horecaondernemers overgestapt naar een andere brouwerij voor hun tapbier. Volgens KHN is dat een bevestiging dat de horecabiermarkt op slot zit. Ruim een kwart van de cafés overwoog wel om over te stappen, maar heeft dit toch niet gedaan. Bierbrouwers helpen vaak beginnende cafés aan een starterskapitaal, op voorwaarde dat ze de eerste jaren alleen hun bier schenken. Veel cafébazen zitten daardoor vast aan contracten, waar zij moeilijk onderuit kunnen. Zeker voor cafés waarvan de brouwerij eigenaar is van het horecapand bestaat er nauwelijks een mogelijkheid om naar een andere, goedkopere leverancier van tapbier over te stappen. Uit het onderzoek wordt duidelijk dat als een ondernemer al overstapt, de band met de nieuwe brouwerij vaak nog groter wordt dan bij het oude contract. Tegenover elke twee bedrijven die een beter contract afsluiten door over te stappen, staan vijf horecabedrijven waarvan de afhankelijkheid van de brouwer nog verder toeneemt.

related partner content for mobile comes here
Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in