8000 kinderen slagen voor Nibud Geldexamen
Ruim 300 scholen hebben sinds de start in 2011 het Nibud Geldexamen bij hun leerlingen afgenomen. Dit lesprogramma leert kinderen de basisvaardigheden van goed omgaan met geld, die noodzakelijk zijn in de huidige maatschappij. Ook voor komend schooljaar hebben verschillende scholen het geldexamen al opgenomen in hun programma.
De gemeenten Rotterdam en Amsterdam hebben interesse getoond om het Nibud Geldexamen een structurele plek te geven in het basisonderwijs.
Vacatures
Accountmanager New Business
SpottaExterne communicatie- en mediaspecialist
Vereniging Eigen HuisAccountmanager
SpottaHet Gelddiploma is de beloning voor het afgelegde Nibud Geldexamen, acht lessen over geld die geïntegreerd zijn in het rekenonderwijs in de groepen 7 en 8. Een leerling met een Nibud Gelddiploma op zak kent de verschillen tussen lenen en sparen, kan zijn uitgaven plannen, met een kritische blik naar reclames kijken, kortingen berekenen en veilig betalen via pin en internet. Kinderen met dit diploma kunnen denken in transacties, een belangrijke vaardigheid in een wereld waarin geld steeds minder tastbaar is. De leerlingen worden getoetst via een schriftelijk examen.
Willemijn Zwiep initiatiefneemster van het Nibud Geldexamen en werkzaam bij Deloitte: “We hebben samen met het Nibud en uitgeverij Thieme Meulenhoff het Geldexamen ontwikkeld. Het is een compact programma geworden dat makkelijk inpasbaar is in het reguliere rekenprogramma van de scholen. Zo belasten we de scholen het minst, en halen we het maximale uit de rekenlessen. Ons streven is komend schooljaar bij nog eens 50.000 basisschoolleerlingen het Nibud Geldexamen te laten afnemen".
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid