Overslaan en naar de inhoud gaan

De marketeer gaat op reis (Deel 8)

De marketeer gaat op reis en neemt mee: zijn relaties! Hij geeft bedrijven eerste hulp bij strategie en vastzittende creatie.…
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

De marketeer gaat op reis en neemt mee: zijn relaties! Hij geeft bedrijven eerste hulp bij strategie en vastzittende creatie. Zijn werkterrein ligt op het kruispunt van organisatie-strategie, coaching, training, marketing en communicatie. “Wat ik doe lijkt eigenlijk nergens op”, staat er op zijn website. Hij heeft een benadering die dwars door bestaande afdelingen, disciplines etc. heengaat en alles verbindt. “Voor mij hangt alles met elkaar samen’’, zo verklaart .

related partner content for mobile comes here

Illusie
Goos: ‘’Te nauw naar alles kijken, vanuit één discipline werkt bij mij niet. Ik kijk graag naar het totaalplaatje als ik het bedrijfsprobleem aanpak. Ik vraag mij daarbij ook af, wat is er aan de hand in de wereld en bekijk dan welke impact dit heeft op het bedrijf.” Mijn ontmoeting met Goos Geursen is bijzonder te noemen. Hij is een man met zeer veel kennis en dat maakt hem tot een holistisch denker.

“Veel bedrijven zitten nog in het oude denken. Dit soort bedrijven kijken naar wereld als voorspelbaar en analyseerbaar is en zien alleen naar structuren. De marketeers die er werken, hebben de illusie dat de geest van de mens, hun klant in dit geval, beheersbaar is. Internet is een belangrijke aanjager geweest voor het nieuwe denken. Dit is de gedachte dat bedrijven voortdurend in beweging zijn en dat processen boven structuren staan.”

Metselen
Wat mij met name intrigeerde op zijn site is zijn workshop ‘’.
Tover problemen om in kansen. Leer werken 'naar voren' in plaats van 'naar achteren'. Maak toekomsten. Hierbij zetten we vaak de vraag centraal van 'in welke business(es) zitten we eigenlijk? Zijn we bakstenen aan het metselen of een school aan het bouwen? Een zeer essentiële vraag vind ik omdat ik constant merk dat de meeste bedrijven nog vanuit hun product of dienst denken en niet buiten hun kaders durven te gaan. Goos: “Ik pin mezelf niet vast op een bepaalde methode of truc. Afhankelijk van de problematiek kies ik samen met de klant de aanpak. Dat kan zijn: een goed gesprek, aanwezigheid on-the-job, een training, een sessie of traject vanuit een concept, open space bijeenkomst, een wandeling, een game, een kunstwerk, een energie-reading …”

Senseo
Goos Geursen is een man die kijkt naar de verbindingen tussen verschillende zaken, zijn blik is openminded. “Iedereen heeft het over dat de klant koning is, maar je relaties zijn koning! Senseo is hier een goed voorbeeld van. Op hun webiste wordt interactief smaakbelevingen vastgesteld.” In een van hem bekijk ik een over flexibele, vruchtbare coalities die geheel in de lijn ligt van de en . Prachtig hoe hij hierin zijn visie verwoordt. Hij haalt daarbij inspiratie uit de, bij hem binnen gekomen via de Zuidafrikaanse dichteres . Binnen deze filosofie staat het idee centraal dat elk mens deel uitmaakt van een groter geheel en ook verantwoordelijk is voor dat grotere geheel. Een bekende Ubuntu uitspraak is: "Ik ben omdat wij zijn".

Antjie Krog spreekt over een verschil tussen het Westerse ‘zelf’ en het Afrikaanse ‘zelf’. Het Westerse ‘zelf’ is doordrenkt van individualiteit, het Afrikaanse ‘zelf‘ hangt altijd samen met de community, natuurlijk is er een ík’, maar dat staat altijd in relatie tot de gemeenschap. In het Westen is zoveel nadruk op het zelf dat het gemeenschapsbesef heel klein is geworden. Ook iemand als Nelson Mandela hangt de Ubuntu filosofie aan.

Goos:”Tijdens het event, waar ik één van de storytellers ben, wil ik duidelijk maken dat wij met z’n allen één zijn, wij zijn dan meer dan de som der delen. Ik wil teamgeest laten ontstaan, het belang uitleggen van relatiemanagement en cocreatie. De uiteindelijk doorbraak die doe je zelf!”

Het event: 12 januari 2012.

Zuidafrikaanse dichteres Antjie Krog over samenleven:

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in