Overslaan en naar de inhoud gaan

Mannen vinden webwinkelen veiliger dan vrouwen

65 procent van de Nederlandse mannen voelt zich veilig tijdens het online winkelen, bij vrouwen ligt dat percentage op 55.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dat blijkt uit een ‘koopgedragonderzoek’ van Multiscope in opdracht van Klarna, aanbieder van online betaaldiensten, onder ruim duizend personen. Een derde van de respondenten voelde zich niet veilig bij het online shoppen, omdat de webwinkel om fraudegevoelige persoonlijke gegevens vroeg.

related partner content for mobile comes here

In het onderzoek is gekeken naar het online koopgedrag van mannen en vrouwen. Het blijkt dat 36 procent van de mannen iedere maand iets op internet aanschaft. Vrouwen zijn wat dat betreft wat rustiger in hun online koopdrift; bijna 24 procent koopt maandelijks iets online. Bij zowel mannen als vrouwen wordt het geld het vaakst besteed aan boeken en tijdschriften. Kleding en schoenen staan op de tweede plek bij vrouwen, bij mannen zijn dat elektronische apparaten en camera’s.

Het kopen van producten op internet raakt steeds verder ingeburgerd en mensen raken gewend aan deze manier van winkelen. Het grootste deel van de online shoppers, 60 procent, vindt het veilig. Van alle respondenten vindt 38 procent het niet veilig, maar ook niet onveilig. 2 procent van de mannen en 0,8 procent van de vrouwen webwinkelen niet veilig vinden.

Op de vraag welke informatie zij zonder problemen achterlaten bij het online shoppen, gaven de meesten aan geen moeite te hebben met het invullen van hun e-mailadres tijdens het online shoppen. Ongeveer 14 procent van de respondenten laat zonder problemen een bankrekeningnummer achter, 7 procent heeft geen moeite met het achterlaten van creditcardgegevens.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in