Iglo zet zich in om CO2-uitstoot van diepvriesvoeding te verminderen


Nomad Foods, het bedrijf achter merken als Iglo, heeft aangekondigd de CO2-uitstoot van diepvriesvoeding te willen verminderen door zich aan te sluiten bij de Move to -15°C coalitie. Deze coalitie, gelanceerd tijdens COP28, streeft naar lagere uitstoot in de toeleveringsketens van diepvriesvoedsel door de bewaartemperatuur te verhogen van -18°C naar -15°C.
Uit een achttien maanden durend onderzoek, uitgevoerd door Campden BRI, blijkt dat een verhoging van de bewaartemperatuur met drie graden Celsius het energieverbruik van vriezers met tien procent kan verminderen, zonder dat de veiligheid, textuur, smaak of voedingswaarde van het voedsel wordt aangetast.
Vacatures
Senior Marketeer Partnerships
Nationale Postcode LoterijTeamleider Online
AVROTROSCommunications Director
World Press PhotoSluit je aan
Stéfan Descheemaeker, CEO van Nomad Foods, benadrukt het belang van sectorbrede samenwerking om deze verandering door te voeren. 'Diepvriesvoedsel heeft al een lage CO2-voetafdruk vergeleken met andere conserveringsmethoden. Onze nieuwste onderzoeksresultaten tonen aan dat we de impact van de voedingsindustrie op klimaatverandering verder kunnen verminderen.'
Descheemaeker roept andere producenten op zich aan te sluiten bij de Move to -15°C beweging.
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word lid