Overslaan en naar de inhoud gaan

Verkoop Marqt leidt tot machtsstrijd, kort geding tegen oprichter Quirijn Bolle

Kort geding tussen overige aandeelhouders en de oprichter/mede-aandeelhouder Bolle over verkoop aan Udea, de eigenaar van Ekoplaza.
Een winkel van Marqt
Een winkel van Marqt
© Foto: ANP xtra, Lex van Lieshout
Een winkel van Marqt
Een winkel van Marqt
© Foto: ANP xtra, Lex van Lieshout

De supermarkt Marqt wordt verkocht. Het heeft overeenstemming over een fusie bereikt met Udea, de eigenaar van de winkels van Ekoplaza. Het management van Marqt meldt ‘verheugd’ te zijn, hoewel er nog even geen reden tot juichen is.

related partner content for mobile comes here

De verkoopplannen hebben namelijk tot een machtsstrijd geleid tussen een meerderheid van de aandeelhouders en oprichter en medeaandeelhouder Quirijn Bolle. Die wil koste wat kost dat Marqt als zelfstandig bedrijf blijft voortbestaan, meldt NRC. Vandaag staat een kort geding gepland tussen de overige aandeelhouders en Bolle, die hem zo willen dwingen mee te werken.

Marqt formuleert dit als: ‘Er zal via juridische weg nog een formele bekrachtiging van dit besluit worden gevraagd bij de aandeelhouders van Marqt die nog niet hebben getekend.’ Autoriteit Consument en Markt (ACM) moet de overname ook nog goedkeuren

Ondanks het voorbehoud heeft Marqt al wel een persbericht naar buiten gebracht. De aandeelhouders Plantwijck, de Marqt-directie en laatst toegetreden aandeelhouders Social Impact Ventures en Triodos Organic Growth Fund melden in Udea ‘de ideale partner’ te hebben gevonden.

Marqt blijft als retailer en merk behouden en ook Ekoplaza blijft in de huidige vorm bestaan. Wel wordt het aantal Marqt-winkels het komende jaar teruggebracht tot ‘circa tien tot twaalf rendabele winkels’.

Marqt zal zich richten op kleinere eet- en drinkwinkels, op ‘Marqt keuken’ en online-verkoop. Het wil hierbij profiteren van Udea-infrastructuur en de toenemende populariteit van biologische- en duurzame producten en verse maaltijden.

Het samengaan van beide organisaties wordt in de komende periode nader uitgewerkt.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid
Kees

Marqt? Dat zijn toch die winkels waar je niet met gewoon geld kan betalen, ook al is dat het meest wettige betaalmiddel? En als je niet betalen kan of je bankpas niet voor gewone boodschappen gebruikt, geven ze dan de boodschappen gratis mee? Geen wonder dat Marqt in de problemen is geraakt. En nu willen ze zich richten op online-verkoop? Ook een doodlopende weg.

Jarno

Kees, ik denk niet dat Marqt in de problemen is geraakt omdat ze alleen digitale betalingen toestaan. Gezien de doelgroep en de locaties waar ze zitten lijkt me dat geen showstopper.

Kees

@Jarno. Voor mij in ieder geval een goede reden om er vandaan te blijven. En ik ben vast de enige niet. Je schrikt er dus potentiële klanten mee af en een professionele en vertrouwenwekkende indruk maakt het ook niet als betalen niet mogelijk is.

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in