Overslaan en naar de inhoud gaan

Minder vet, suiker en zout in voedsel

Fabrikanten van voedingsmiddelen doen kilo's minder zout, verzadigd vet en suiker in hun producten dan zij vroeger deden.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Dat blijkt uit cijfers van de stichting Ik Kies Bewust, waarin wetenschappers, supermarkten, fabrikanten en cateraars samenwerken. Het gezondheidslogo Ik Kies Bewust bestaat sinds twee jaar. In die tijd is het aantal deelnemers van 38 tot 105 à 110 gestegen. Het aantal producten dat het logo mag voeren, is van 350 tot 2700 toegenomen.

related partner content for mobile comes here

Fabrikanten mogen het logo op een product zetten, als zij voldoen aan strenge eisen voor de hoeveelheid suiker, zout, verzadigd vet en soms vezels. Unilever meldde de stichting dat het 100 ton minder zout nodig had voor Cup-a-soup en dat Blue Band Goede start-brood 32 procent minder zout bevat. Bij een magere fruityoghurt werd volgens de fabrikant 109 ton suiker bespaard.

Het kabinet kondigde vorige week een offensief aan om de Nederlanders tot gezonder eten aan te zetten. Daarmee wil het de jaarlijkse sterfte aan hart- en vaatziekten, diabetes en kanker terugdringen (ANP).

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in