Overslaan en naar de inhoud gaan

Willen we zelf chips bakken?

De Top of Flop van deze maand: SJIPS.
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Tekst: Shelly van Winden*

related partner content for mobile comes here

SJIPS – ja, zo schrijf je het echt – zijn een soort dikke chips die je zelf thuis afbakt en daarna op smaak brengt met de bijgeleverde kruiden. Zelf dacht ik dat zoiets allang bestond, maar het blijkt een hartstikke nieuw product in de koeling. Voor als je eens wat anders dan die eeuwige paprika chips op tafel wilt zetten. Bakken we straks en masse onze eigen chips in de frituur, airfryer of oven?

De echte insight achter de SJIPS heb ik (nog) niet kunnen ontdekken. Het speelt in op de behoefte om zelf chips te bakken, maar dan zonder gedoe. SJIPS is met plantaardige olie gemaakt, maar SJIPS pretendeert niet gezonder dan andere chips te zijn. Dit terwijl ik mij juist kan voorstellen dat je hiermee op een veel grotere behoefte inspeelt.

Doseren van kruiden



SJIPS weet wel nieuwsgierigheid op te wekken. Vooral mensen die wel eens chips eten, willen het proberen. Er komen veel positieve reacties, men vindt dat het lekker klinkt en ook het zelf kunnen doseren van de kruiden is een pluspunt. Zelf afbakken is leuk om, eventueel samen met kinderen, te doen.

In gezinnen waar nauwelijks chips wordt gegeten is de interesse duidelijk lager. SJIPS brengt hier amper verandering in.


In gezinnen waar nauwelijks chips wordt gegeten is de interesse duidelijk lager. SJIPS brengt hier amper verandering in.

In gezinnen waar nauwelijks chips wordt gegeten is de interesse duidelijk lager. SJIPS brengt hier amper verandering in.

Voor de doorgewinterde chipseters zal het niet direct een vervanger van de gewone kant-en-klare chips zijn. Daarvoor blijft het te veel gedoe. Dat het weer eens wat anders is, is de winst die SJIPS weet te behalen.

Net even anders



SJIPS is nu echt zo’n product dat men wel eens wil proberen. Net even anders, maar toch bekend. Het gaat immers om chips en niet om één of andere ingewikkelde hippe snack. SJIPS zou zich nog meer kunnen profileren door de duurzame, regionale én mogelijk ‘gezonde’ positie meer te claimen.

SJIPS is nu echt zo’n product dat men wel eens wil proberen. Net even anders, maar toch bekend. Het gaat immers om chips en niet om één of andere ingewikkelde hippe snack. SJIPS zou zich nog meer kunnen profileren door de duurzame, regionale én mogelijk ‘gezonde’ positie meer te claimen.

Nog even laten proeven op de winkelvloer en je zit gebakken.

Over het onderzoek: voor deze concepttest zijn in juni 2017 122 Nederlanders online ondervraagd.

*Shelly van Winden is research consultant bij SAMR (SmartAgent MarketResponse)

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in