
Het Nijmeegse ziekenhuis start met de ontwikkeling ervan en faciliteert de techniek, maar het zijn de patiënten die de inhoud bepalen en gaan vullen. Kankerpatiënten van 18 tot 35 jaar zijn te oud voor kinderoncologische zorg, maar de reguliere oncologische zorg heeft vaak geen antwoord op vragen waar ze mee zitten op het gebied van studie, relaties, werk, zelfstandig wonen en het krijgen van kinderen. Internationaal wordt deze groep AYA genoemd: Adolescents and Young Adults. Herfst 2009 is het Radboud al gestart met een AYA poli.
Nu blijkt grote behoefte te bestaan om laagdrempelig in contact te komen met lotgenoten. Prof. Winette van der Graaf, oncoloog en initiatiefnemer van het digitale forum: "Het streven is om mensen met eenzelfde problematiek met elkaar in contact te brengen binnen de community. Elke deelnemer bepaalt zelf of en over welke onderwerpen hij of zij contact wil onderhouden met lotgenoten. Dit kunnen praktische zaken zijn als voeding en geld, maar ook persoonlijke onderwerpen als relaties of dood- en levensvragen."
Vacatures
Specialist Online Marketing
FirdaAllround Communicatieadviseur (28-32 uur)
CTGBContent Creative- RTL Tonight
Banijay Benelux.comAYA4 wordt in eerste instantie ontwikkeld door jongeren die onder behandeling zijn in het UMC St Radboud. Naast patiënten kunnen ook ouders, partners en andere naasten deelnemen aan de community. Ook zij hebben namelijk hun eigen vragen en contactbehoefte rondom het ziekteproces of daarna.(ANP)
Reacties:
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee