Overslaan en naar de inhoud gaan

HAK introduceert bonen- en linzenburger én een zwarte bonenworst

De groente- en peulvruchtenfabrikant breidt productenreeks uit richting koelschap.
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

HAK wil dat mensen meer plantaardig gaan eten en komt daarom een ‘Hollandse bonenburger’, een ‘pittige linzenburger’ en een ‘zwarte bonenworst’. Zo moet het eten van bonen ‘nog gemakkelijker en lekkerder’ worden, aldus de fabrikant.

related partner content for mobile comes here

Dit is voor het eerst dat HAK producten op de markt brengt die in het koelschap te vinden zijn.

Foodtrends
HAK geeft aan dat de producten geen smaakversterkers of conserveringsmiddelen bevatten. ‘De nieuwste bonenproducten van HAK passen binnen de huidige foodtrends: plantaardig, gezond, zonder onnodige toevoegingen en geschikt voor een dagje zonder vlees.’

Zelf bonenburger maken
Nicole Freid, directeur marketing en innovatie zegt dat Nederlanders in vergelijking met mensen uit Zuid-Europese landen nog steeds relatief weinig bonen eten. ‘Dit komt vooral omdat we nog niet goed weten hoe we bonen lekker kunnen klaarmaken.’HAK wil Nederlandse consumenten ‘inspireren om zelf met bonen aan de slag te gaan. Aan de binnenkant van de verpakking vinden consumenten recepten om zelf een bonenburger te maken.’

Herman den Blijker
Deze producten zijn ontwikkeld in samenwerking met kok Herman den Blijker, die ook een rol speelt in de HAK-campagne ‘bonen erbij’ en Schouten Europe, dat vegetarische producten en vleesvervangers maakt.

De producten zijn vanaf half mei bij supermarktketen Jumbo verkrijgbaar. 

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in