Overslaan en naar de inhoud gaan

Hamilton: "Google gebruikerservaring in 1e instantie belangrijker dan verdienmodel"

Google Navigation
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Vorige week werd ik uitgenodigd voor de Google persbijeenkomst, waarbij een update werd gegeven over de diverse mobiele services van Google.Het vorige week gelanceerde Google Navigation speelde hierin de hoofdrol.

related partner content for mobile comes here

Voor deze bijeenkomst kwam Robert Hamilton (Product Manager Google) uit Londen ingevlogen. Google zet volle kracht achter haar mobiele diensten. Alleen al in het Google Londen kantoor werken maarliefst 100 ontwikkelaars dedicated aan de Google Mobile services en hierin zijn de Android ontwikkelaars nog niet eens meegerekend.

Het gratis navigatieprogramma van Google was in Amerika reeds enkele maanden geleden geïntroduceerd, maar werkt nu ook in Nederland. Een voordeel van Google Navigation is het ‘zero clicks’ principe door de integratie van voice search. Je kunt gewoon een zoekopdracht inspreken. Als voorbeeld nam hij “Potato eaters Amsterdam” en het systeem verwees direct naar het Van Gogh Museum. Ander voorbeeld was zijn voice command: “Best restaurant in Hamburg”. Op het toestel krijg je dan direct de zoekresultaten te zien, plus mogelijkheid om Google Maps, Street View en Google Navigation in te zetten. Navigeren via Street View zal trouwens niet worden geïntegreerd, aangezien hiervan geen vloeiend beeld kan worden gecreëerd.

Spraakherkenning
Spraakherkenning werkt naast zoekopdrachten ook voor het opstellen van SMS bericht. Tijdens de presentatie ging dat erg soepel. De ‘voice commands’ zullen trouwens ook voor andere Android apps gebruikt kunnen worden. Tevens werkt het spraakherkenning erg goed met Google Translate, waarbij Hamilton op zijn Android-toestel een zin insprak en deze vertaald werd in Duitse spraak. Helaas is de Nederlandse taal nog in toegevoegd. Hamilton verwacht echter binnen 2 jaar realtime vertalingen in 40 talen!

Google Goggles
Google Goggles kwam ook nog aan bod. Als voorbeeld nam Robert Hamilton met zijn Google Nexus een foto van een ansichtkaart met daarop een kerk in Amsterdam. Met Google Goggles werd direct informatie over de betreffende kerk gevonden. Wanneer gebouwen met dezelfde architectuur op diverse plekken voorkomen, zal de gps-functie het dichtstbijzijnde gebouw nemen. Wegen privacy regels zijn gezichten niet herkennen. Google Goggles werkt ook niet op mode-artikelen en meubels. Volgens Hamilton zitten daar te veel hoeken aan om de artikelen door Google Goggles te laten herkennen. Voordat de borrel voor de aanwezige pers begon, liet Robert Hamilton nog een Goggles voorbeeld zien, waarbij je een foto kon maken van een wijn etiket. Informatie over de wijn en bij welk eten je deze het best kon schenken volgde vrijwel direct.

Mobile Advertising
Volgens Hamilton wordt er bij het bedenken van nieuwe mobiele google diensten in eerste instantie niet gekeken, hoe Google er middels mobiele advertentie inkomsten geld aan kan verdienen,maar of de consument er wat aan heeft. Door de veelvuldige integratie van de diverse Google-diensten lijkt me dit echter een sterk verhaal. Het verdienmodel zal al in de eerste fase strategie meegenomen zijn. Al met al komen er heel wat mooie mobiele Google diensten op ons af komende tijd.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in