Overslaan en naar de inhoud gaan

Campina komt met vlees van zuivel

Campina introduceert Valess. Het product ziet eruit als een stukje vlees, maar is bereid uit verse zuivel en voedingsvezels.
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie
Miniatuurvoorbeeld
Helaas hebben we niet meer de rechten op de originele afbeelding
© adformatie

Valess bevat volgens Campina minder vet (vier procent in de ongepaneerde varianten) en relatief meer meervoudig onverzadigde vetzuren dan vlees. De zuivelfabrikant richt zich in de promotie van Valess vooral op het gezondheidsaspect, en wil met de vleesvervanger tegemoet komen aan de wens van veel Nederlanders om gezond en minder vlees te eten, mits er een gemakkelijk maar vooral lekker alternatief voorhanden is. Vooral dat laatste was een probleem voor veel vleeseters, althans volgens marktonderzoeksbureau Team Vier, dat in opdracht van Campina bijna 1000 Nederlanders ondervroeg over hun voedingsgewoonten.

related partner content for mobile comes here

90 procent van de respondenten zegt daarin een gezonde leefstijl belangrijk te vinden, het merendeel van hen (73 procent) zegt dat het ook daadwerkelijk lukt om invulling te geven aan een gezonde leefstijl, bijvoorbeeld door minder vlees te eten. Voor 80 procent van de ondervraagden is het geen probleem om minder vlees te eten, mits er een lekker en gemakkelijk alternatief voorhanden is. Iets minder dan de helft is echter van mening dat huidige vleesvervangers minder smaken dan vlees. Campina hoopt nu met Valess wel in de smaak te vallen.

Valess wordt bereid uit magere melk. Door de toevoeging van natuurlijke voedingsvezels heeft Valess echter een stevige structuur, net als vlees of kip. Het product heeft dezelfde bereidingseigenschappen als vlees. Het Voedingscentrum heeft zo zijn bedenkingen: ‘Campina presenteert het te veel als een vleesvervanger, maar het mist ijzer dat juist het specifieke van een vleesvervanger is', aldus voedingsdeskundige en woordvoerster Ineke Volkers: ‘Vlees is de grootste leverancier van ijzer. Zodra dat te veel wordt vervangen moet je een alternatief hebben, zoals peulvruchten, tahoe, tempeh, eieren en noten. Bovendien zegt Campina dat je minder vlees moet eten. Dat is niet zo. Je moet mager vlees eten om in ieder geval toch wat voldoende verzadigde vetten tot je te krijgen.’ Op zich vindt ze Valess een mooi product. Als je het een keer per week eet, is het geen probleem, maar dus wel als je het veel meer gaat gebruiken.’

Het assortiment van Valess zal in de toekomst verder worden uitgebreid met nieuwe varianten en nieuwe smaken. Valess is nu alleen nog te koop in de supermarkt, maar wordt dit jaar ook in het foodservicekanaal geïntroduceerd. Albert Heijn, marktleider in de verkoop van vleesvervangers, ziet de komst van Valess positief in. ‘Vleesvrije producten worden populairder, merken wij. Niet alleen de vegetariërs kopen het, maar ook de consument wil eens wat anders dan vlees of vis', aldus een woordvoerster.

Nederland is het eerste land waar Valess op de markt wordt gebracht. De introductiecampagne met als thema 'Verleiding door misleiding' start vanaf week 9 en bestaat uit onder andere een tv-commercial, een radio- en printcampagne en een website (). Consumenten kunnen het product ook proeven op de winkelvloer.

Bron: ANP

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in