Overslaan en naar de inhoud gaan

Creatieve ondernemers starten eerste Nederlandse stedelijke wijnmakerij

Na Chicago, Shanghai en Londen is Amsterdam nu aan de beurt.
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

De wijnmakerij draagt de naam Chateau Amsterdam. Het is de bedoeling dat er zes wijnen (rood en wit) worden gemaakt van druiven uit Frankrijk, Spanje en Italië.

related partner content for mobile comes here

Particulieren en horeca


Na de oogst in september worden de druiven met speciale vrachtwagens van de wijnvelden naar Amsterdam gereden. In Amsterdam worden de druiven voor een tweede keer geselecteerd, gevinificeerd en gelagerd (opgevoed).

Na de oogst in september worden de druiven met speciale vrachtwagens van de wijnvelden naar Amsterdam gereden. In Amsterdam worden de druiven voor een tweede keer geselecteerd, gevinificeerd en gelagerd (opgevoed).

De productie van dit jaar van ongeveer 8.000 flessen is bedoeld voor Amsterdamse particulieren en horeca, en mag vanaf april 2018 verwacht worden.

Missie


De missie van Chateau Amsterdam is om productie en consumptie dichter bij elkaar te brengen en de stedelijke consument kennis te laten maken met de wijnwereld.

De missie van Chateau Amsterdam is om productie en consumptie dichter bij elkaar te brengen en de stedelijke consument kennis te laten maken met de wijnwereld.

De wijnmakerij is een initiatief van een groep Amsterdamse creatieve ondernemers waaronder Remy Harrewijn (Festina), Gijs Kerbosch (Halal), Sjoerd Raaijmakers (Vice NL), Lenneke van Ingen (A Million Faces/Creative Connectors), Demian LaVigne (D&D) en Desmond Lissone (D&D).

‘Wijn maken is een kunst: het vergt geduld, liefde en aandacht’, zegt initiatiefnemer Remy Harrewijn. ‘Door de druiven te laten reizen in plaats van de flessen, bepalen wij zelf de ontwikkeling van de wijn. Zo brengen we Europa naar Amsterdam, maken we wijn op onze manier en kunnen we proces en resultaat delen met iedereen.’

Productie


De wijn wordt gemaakt door Jos Harrewijn, een wijnmaker uit Zuid-Limburg en oud-student van de bio-dynamische wijnproducent Alois Lageder uit Zuid-Tirol in Italië. Assistentie komt onder andere van een aantal Nederlandse wijnmakers en de Wijnuniversiteit Geisenheim in Duitsland.

De wijn wordt gemaakt door Jos Harrewijn, een wijnmaker uit Zuid-Limburg en oud-student van de bio-dynamische wijnproducent Alois Lageder uit Zuid-Tirol in Italië. Assistentie komt onder andere van een aantal Nederlandse wijnmakers en de Wijnuniversiteit Geisenheim in Duitsland.

Chateau Amsterdam is onderdeel van een creatieve hub met gelijknamige naam in Amsterdam Noord en is gehuisvest in een oude machinefabriek langs het IJ. Naast de wijnmakerij biedt het onderdak aan ondernemers, start-ups en creatieve professionals.

Advertentie

Reacties:

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word lid

Melden als ongepast

Door u gemelde berichten worden door ons verwijderd indien ze niet voldoen aan onze gebruiksvoorwaarden.

Schrijvers van gemelde berichten zien niet wie de melding heeft gedaan.

Advertentie

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Word lid van Adformatie

Om dit topic te kunnen volgen, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in

Word lid van Adformatie

Om dit artikel te kunnen liken, moet je lid zijn van Adformatie. 15.000 vakgenoten gingen jou al voor! Meld je ook aan met een persoonlijk of teamabonnement.

Ja, ik wil een persoonlijk abonnement Ja, ik wil een teamabonnement
Al lid? Log hier in